Gå till innehåll

Psst...

Till den som ser detta: ha en underbar dag! :)

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Debatt 10 augusti

Vad säger Alliansens partier om bolagsförbudet?

Sjövik

Bo Dockered undrar hur Alliansen ställer sig till bolagsförbudet i jord- och skogsbruket. Detta sedan Eskil Erlandsson, C, kritiserat regeringens tankar på att upphäva förbudet.

Svar till Rune Perssons debattartikel ”Är Dockereds klarsyn nyväckt?

Tack för ditt svar och support kring den oro jag känner för regeringens förslag att låta bolagen få en gräddfil att förvärva lantbruksfastigheter med de förödande konsekvenser detta skulle få för landsbygdens utveckling. Då det gäller frågan om att med tvång ge möjlighet att friköpa så kallade historiska arrenden är min uppfattning densamma som tidigare, respekten för äganderätten är en grundsten för vårt samhälle oavsett man är en liten eller stor ägare.

Slå vakt om äganderätten

Jag noterar med glädje att LRF med kraft driver frågor kring att slå vakt om äganderätten i olika sammanhang vilket verkligen behövs idag. Detta gäller i hög grad frågan kring ändring av bolagsförbudslagen där Helena Jonsson tydligt avvisat tankarna från regeringen, och jag har ingen anledning tro att nya ledningen har en annan uppfattning.

Men vad säger alliansens övriga partier då nu C tydligt genom Eskil Erlandsson i Land Lantbruk nummer 29-30 gjort klart var man står i denna för landsbygden viktiga fråga?

LÄS OCKSÅ:Är Dockereds klarsyn nyväckt?”Bolagisering hjälper inte landsbygden”Bolagsförbudet viktigt för en livskraftig landsbygd

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen