Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Jobb-Karriär 24 november

Mer tolerans för olika i skogsbranschen

Skogsstyrelsen satsar på att öka jämställdheten och motverka diskriminering i skogsbranschen. Man vill också ändra bilden av vem som kan arbeta i skogen.

 Monica Pettersson, projektledare för Skogsstyrelsens projekt Jämfald i skogen.
Monica Pettersson, projektledare för Skogsstyrelsens projekt Jämfald i skogen. FOTO: Jörgen Amandusson

Projektet Jämfald i skogen startades upp i våras. Det syftar till att uppmärksamma och arbeta speciellt med frågor om jämställdhet och mångfald.

– Vi startade i april, det innebär att deltagarna i projektet har börjat en kompetensutvecklingsresa om jämställdhet och mångfald. Nu är vi halvvägs in i genomförandefasen, säger Monica Pettersson, projektledare och skogskonsulent på Skogsstyrelsen.

Projektet startade med en konferens för alla skogsstyrelsens verksamheter. Där diskuterade man kring värdegrund och hur man kan göra förbättringar för att motverka all diskriminering på grund av till exempel ålder, sexuell läggning eller kön.

Börjar med tre distrikt

Tre av Skogsstyrelsens distrikt, Uppsala-Västmanlands distrikt, Östergötlands distrikt samt Sörmland-Örebros distrikt, fick sedan vidareutbildning i frågorna och har arbetat vidare med normkritiska övningar. Projektets resultat kommer sedan att spridas ut i organisationen och till skogssektorn efter projektets avslutande.

– Vi höjer kompetensen hos personalen och ger dem tid för reflektion och vill på det sättet öka jämställdhet och motverka diskriminering inom våra verksamheter, säger Monica Pettersson.

Projektverksamheterna har gått igenom hur de arbetar och inventerat strukturer inom Skogsstyrelsens egna verksamheter. Man jobbar med att öka inkludering och likabehandling i arbetet.

– Vi har övningar där man granskar och reflekterar över stereotypen som finns om yrket. Frågar oss vem som kan arbeta med skog. Det handlar inte bara om entreprenörer som arbetar ute i skogen, utan lika mycket om tjänstepersoner, säger hon.

Ska spridas vidare

Övningarna utvärderas och ska sedan spridas i hela verksamheten. Hon menar att man lätt hamnar i tanken på kön och man-kvinna.

– Projektet gäller alla diskrimineringsgrunder, men bara man börjar någonstans så blir det lättare att fortsätta sedan.

Man har även samarbetat med andra aktörer inom skogsbranschen.

– Vi har haft utbytesmöten där vi förutsättningslöst diskuterar hur vi arbetar, och om vi tar upp den här frågan på de möten där vi deltar, hoppas jag att det ger ringar på vattnet och sprider sig i fler verksamheter, säger Monica Pettersson.

Projektet finansieras delvis med EU-medel och ska pågå fram till sommaren 2018.

LÄS MER: Studenter vittnar om machokultur och sexism på SLU

Fakta om projektet Jämfald i skogen

Projektet genomförs i tre av Skogsstyrelsens distrikt: Sörmland-Örebro, Uppsala-Västmanland och Östergötland.

Ordet Jämfald är en sammanslagning av begreppen jämställdhet och mångfald.

Projektets medfinansieras av Europeiska socialfonden/Europeiska unionen. Slutrapporten ska vara klar sommaren 2018.

Fakta: Skogsstyrelsen.

Land Lantbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter .

Till toppen