Gå till innehåll

Psst...

Till den som ser detta: ha en underbar dag! :)

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 16 maj

14 greps efter spansk hamburgerbluff

I vissa fall innehöll hamburgarna bara 25 procent kött – och fusket har pågått i åratal. Nu har 14 personer gripits för bluffen i Spanien.

Hamburgarna var märkta med att de hade en viss kötthalt. I verkligheten låg köttinnehållet betydligt lägre än så. I vissa fall var den under 25 procent, rapporterar tidningen Agriland

Köttfabriken i den nordspanska staden Burgos verkar ha fuskat med märkningen av köttprodukterna i mågna år. Tidningen hänvisar till att det finns tecken på att fusket sträcker sig så långt tillbaka som år 2002. 

Polisundersökningen om det misstänkta bedrägeriet började i december 2015. Under utredningen har myndigheter gått igenom 3 000 dokument och köttprover har analyserats i speciella laboratorier. Bland annat har det framkommit att en hög andel av hamburgarna har innehållit ersättningsingredienser i stället för kött. 

Till toppen