Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 25 februari 2016

Anders Råsberg: Roligt att ironin gick hem

Anders Råsberg, Gränna, skrev en insändare i DN i tisdags och ironiserade över hur bränsleföretaget Preem slår sig på bröstet när man minskar på köttandelen i korven som man säljer på mackarna. Den ironin gick hem. Sedan hans insändare publicerats på Facebook igår har den gått som en raket. Idag på förmiddagen var den uppe i 100 000 visningar.

Bild 1/2 FOTO: Marie Henningsson
Bild 2/2 FOTO: Facebook

Inlägget har också delats nära 900 gånger. Anders Råsberg skrattar gott när han får höra siffrorna.

Han är verksamhetsutvecklare på LRF Jönköping och är trött på att det är köttkonsumtionen som hela tiden får klä skott för världens klimatproblem, åtminstone i Sverige.

Klimatförhandlingar

– Världen var samlad till klimatförhandlingar i Paris före jul. Inte var det köttkonsumtionen som man tog upp som det största klimathotet, nej det var de fossila bränslena. Men här i Sverige ser man köttkonsumtionen som det största problemet, oavsett om man frågar politiker, myndigheter eller organisationer, säger Anders Råsberg.

"Roligt att ironin gick hem"

I insändaren påpekar han att Preem genom att minska köttinnehållet i sin korv minskat koldioxidutsläppet motsvarande 400 meters bilkörning.

– Det är roligt att ironin i insändaren gick hem. Dessutom tycker jag att den visar att man inte behöver skriva långt för att få fram budskapet, säger Anders Råsberg.

Land Lantbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter .

Till toppen