Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 11 september

Arla-chef slutar

Arlas vice VD Povl Krogsgaard slutar efter 30 år i Arla.

Povl Krogsgaard, vice vd, medlem i direktionen och ansvarig för Supply Chain, går i pension efter 30 år i Arla.

Povl Krogsgaard började i danska MD Foods 1987. När MD Foods och Arla fusionerade 2000 blev han medlem i företagsledningen och utsågs 2004 till vice vd.

”På styrelsens vägnar tackar Arlabönderna och Povls många kollegor runt om i världen för allt han har gjort för företaget. Arla har förändrats mycket under åren som gått och han har varit en av de viktigaste personerna när det gäller att utforma och leverera den förändringen, med syfte att skapa ett starkt företag och att fortsätta växa. Hans engagemang och djupa kunskap om vårt företag och vår bransch har varit av otroligt stort värde. Vi önskar honom lycka till nu när han blir pensionär”, säger Arlas ordförande Åke Hantoft i ett pressmeddelande.

När Povl Krogsgaards slutar tar fransmannen Sami Naffakh över uppdraget som ansvarit för Supply Chain.

Sami Naffakh kommer från the Estée Lauder Companies där han är Senior vice president och ansvarig för Supply Chain i Europa, Mellanöstern och Afrika. Han har tidigare arbetat för Danone Early Life Nutrition, Reckitt Benkiser och Unilever.

Sami Naffakh får titeln Executive Vice President och tillträder i januari 2018.

Efter Arlas omorganisation i fjol har Arlas styrelse beslutat att inte utse någon ny vice vd eller direktionsmedlem.

Povl Krogsgaard slutar den 31 december.

Läs mer om

Till toppen