Gå till innehåll

Psst...

Till den som ser detta: ha en underbar dag! :)

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 17 juli

Avverkade skog för att odla cannabis

På en gård utanför Bengtsfors odlade en man i 35-årsåldern cannabis, i vad polisen kallar "nästan industriell verksamhet". Mannen har nu häktats misstänkt för grovt narkotikabrott.

 På den dalsländska cannabisodlingen fann polisen plantor både under lampor inomhus, utomhus och i odlingstunnlar under duk.
På den dalsländska cannabisodlingen fann polisen plantor både under lampor inomhus, utomhus och i odlingstunnlar under duk. FOTO: Mostphotos

Det var efter ett tips som polisen kunde gripa mannen, vars gård ligger enskilt belägen ett par mil norr om Bengtsfors i Dalsland. Där har den misstänkte mannen enligt polisen odlat i minst ett par år och röjt skog för att ge plats åt nya cannabisplantor som han satt i terrassodlingar. I nuläget finns inga fler misstänkta än mannen i 35-årsåldern, som under helgen häktades på sannolika skäl misstänkt för grovt narkotikabrott.

Nu har polisen skördat de gröna växterna i odlingen, som de bedömer varit ”något mindre än en fotbollsplan”.

– De som skördade cannabisen menade att det är den största i landet, säger polisens utredare Birgit Stelzer.

”Inte anlitad av läkemedelsverket”

Den misstänkte hävdar att odlingen skett i medicinskt syfte, vilket polisen avfärdar.

– Han är inte anlitad av Läkemedelsverket om man säger så. Rättsligt kommer det inte att hålla, även om han är duktig på det han gör, säger Birgit Stelzer till SVT.

För att det ska bli tal om grovt brott måste mängden cannabis överstiga fem kilo.

– Polis och åklagare anser att det här handlar om betydligt mer än fem kilo, säger åklagare Daniel Edsbagge till Dalslänningen.

LÄS MER: Cannabisodling ska bli lagligt i DanmarkLÄS MER: Bönder vill odla egen medicin

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen