Gå till innehåll

Psst...

Till den som ser detta: ha en underbar dag! :)

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 17 juli

Bakterier stoppar haggis

I Skottland larmar myndigheterna om bakterier i nationalrätten haggis och varnar allmänheten för att äta den.

 Den skotska nationalrätten haggis.
Den skotska nationalrätten haggis. FOTO: Mostphotos

Medier i Skottland rapporterar om att det råder bristande säkerhet i livsmedelshanteringen under framställningen av den skotska nationalrätten haggis. Flera haggisvaror från olika tillverkare har dragits tillbaka, uppger TT.

Det är bakterien Clostridium botulinum som är det svårhanterliga problemet med slakteriprodukterna.

Enligt TT har inga fall av matförgiftning rapporterats, men myndigheten Food Standards Scotland ger av säkerhetsskäl rådet att inte äta produkterna.

Haggis är en skotsk nationalrätt som görs på inälvor och ister från får, lök, havregryn och kryddor och den påminner lite om svensk pölsa.

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen