Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 21 augusti

Bönder överger hållbarhet inför Brexit

Oron inför Brexit och vad som ska komma därefter leder till att bönder i Storbritannien överger hållbarhet för kortsiktiga vinster, varnar miljöorganisationen National Trust.

 Brittiska bönder känner oro inför Brexit.
Brittiska bönder känner oro inför Brexit.

Miljöorganisationen National Trust i Storbritannien varnar för att Brexit kan leda till en tillbakagång för miljöarbetet inom lantbruket. Det är osäkerheten inför Brexit och regeringens planer därefter som gör att bönder använder sig av miljöskadliga och icke-hållbara jordbruksmetoder i hopp om kortsiktiga intäkter.

Ge försäkran

Det menar den avgående chefen för National Trust, Helen Ghosh i en artikel i brittiska Independent.

Hon uppmanar därför regeringen att ge jordbrukarna mer information om framtida planer och ”försäkra jordbrukarna om att det kommer att finnas system för stöd till miljöåtgärder och att de nu med säkerhet kan förlita sig på det för planeringen.”

Behöver planera

Enligt Helen Ghosh behöver regeringen förtydliga vad som ska hända under övergångsperioden efter att Storbritannien lämnar EU år 2019 och med den gemensamma jordbrukspolitiken.

– Gårdar är som alla andra företag och behöver planera och investera inför framtiden, säger hon.

Den brittiska regeringen har skrivit under på att bibehålla det nuvarande regelverket kring jordbruket till 2020 och stödet på 3 miljarder pund ska finnas kvar till 2022.

Läs mer: Britter kräver Brexit-undantag vid gränsenBrittiska arbetare ointresserade av lantbruk

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen