Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 11 januari

Brand i ladugård misstänks vara anlagd

En ladugård har brunnit ner i utkanten av Vänersborg. Räddningstjänsten som tvingades snabbt ge upp alla försök att rädda byggnaden som snabbt blev helt övertänd.

Bild 1/2 FOTO: Räddningstjänsten Östra Skaraborg
Bilden är inte från branden i Ljungby.
Bild 2/2Bilden är inte från branden i Ljungby. FOTO: Hubert Elming/Mostphotos

Vid midnatt kom larmet om att en ladugård vid Kyrkängen i östra Vänersborg hade börjat brinna. Men när räddningstjänsten kom till platsen var branden redan långt gången.

– Den var helt övertänd så vi gjorde inte några försök att släcka. Det var ingen idé att försöka ens, säger Jonas Gustafsson, inre befäl vid räddningstjänsten i norra Älvsborg.

Användes som lager

Ingen ska ha kommit till skada i branden, som ska ha haft ett mycket hastigt förlopp. Byggnaden ska inte ha använts för djurhållning utan som lager.

– Inga djur skadades heller. Jag tror att den har använts som spannmålslager, säger Jonas Gustafsson.

Polisen höll på onsdagsmorgonen på att spärra av platsen och genomförde en brottsplatsundersökning. Det fanns ännu inga förklaringar till hur branden uppkom, men polisen undersökte om det kunde röra sig om en anlagd brand.

Ingen risk för spridning

Det ska inte heller ha funnits någon risk för att branden skulle sprida sig till bostadshus eller andra byggnader. Enligt Jonas Gustafsson ägs byggnaden av kommunen men har hyrts ut till en person som har använt den. Tidigt på onsdagsmorgonen var räddningstjänsten färdiga på platsen.

– Vi lämnade klockan åtta på morgonen, säger Jonas Gustafsson.

Till toppen