Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 21 augusti 2015

Bucht nobbar mjölkkrismöte i riksdagen

Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht tackar nej till att närvara vid ett mjölkmöte i riksdagens Miljö- och jordbruksutskott. Det är andra gången på kort tid som Bucht avböjer en diskussion om mjölkkrisen. Tidigare i augusti var det LRF som fick nobben.

För andra gången på kort tid nobbar landsbygdsminister Sven-Erik Bucht ett mjölkkrismöte. Denna gången med riksdagens Miljö- och jordbruksutskott.
För andra gången på kort tid nobbar landsbygdsminister Sven-Erik Bucht ett mjölkkrismöte. Denna gången med riksdagens Miljö- och jordbruksutskott. FOTO: Ann Lindén

Istället för Bucht blir det statssekreterare Elisabeth Backteman som på måndag kommer till riksdagens Miljö- och jordbruksutskott, uppger landsbygdsministerns pressekreterare Ingela Nilsson.

Det var med anledning av det krisartade läget för många mjölkbönder som Miljö- och jordbruksutskottet vice ordförande Kristina Yngwe (C) kallade ministern till utskottsmötet.

"Synd att han inte närvarar"

– Det är synd att han inte närvarar på mötet. Vi ser det här som en prioriterad fråga. Jag hoppas att Elisabeth Backteman kan ge en bra bild av hur regeringen arbetar, kommenterar Kristina Yngwe beskedet.

LRF bjöd nyligen in landsbygdsministern till ett krismöte om branschens läge hemma hos mjölkbonden Thomas Bäck utanför Norrtälje. Mötet som skulle ha hållits den 12 augusti ställdes in efter att Bucht avböjt att medverka.

Läs även: Bucht kommer inte till LRFs mjölkkrismöte

Land Lantbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter .

Till toppen