Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 19 maj

EU-toppen Phil Hogan besöker LRF:s stämma

EU:s jordbrukskommissionär Phil Hogan besöker LRF-stämman den 30 maj på Sånga-Säby.

FOTO: Johanna Norin

 

Klockan 16.30 inleder Hogan ett timslångt anförande, som också sänds direkt på LRFs webb, www.lrf.se. Att han i talet kommer att gå in på EU:s framtida jordbrukspolitik är ingen vild gissning.

Fokus på hållbarhet

Under våren har den kommande reformen varit ute på en bred remiss och LRF har tyckt till. Phil Hogan kommer under resten av året att skissa på grunddragen i den politik som ska gälla från 2021.

Att ”hållbarhet” kommer att gå som en röd tråd genom reformförslaget har Hogan redan avslöjat. Det är i ljuset av det som man även kan se det besök som Hogan tidigare under tisdagseftermiddagen gör på närbelägna Wiggeby gård, där Håkan och Teri Lee Eriksson bedriver växtoding. Makarna har bland annat prisats av Världsnaturfonden för sina insatser att sluta kretslopp och minska övergödningen av Östersjön.

”Viktigt med bra konkurrensvillkor”

De får nu chans att framföra sina synpunkter på jordbrukspolitiken till Hogan.

– Det viktiga är att det blir så bra konkurrensvillkor som möjligt för det miljöanpassade konventionella jordbruket. Det som görs här får stort genomslag eftersom det konventionella står för de stora volymerna, säger Håkan Eriksson.

 

Till toppen