Gå till innehåll

Psst...

Till den som ser detta: ha en underbar dag! :)

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 10 augusti

"Game Of Thrones räddade min bondgård"

Alla djur förutom hästarna i den populära tv-serien kommer från samma nordirländska bonde.

 Long-horn cattle, Jacob sheep och saddleback pigs är några av de brittiska lantraser från Forthill Farm som har förekommit i tv-serien Game of Thrones.
Long-horn cattle, Jacob sheep och saddleback pigs är några av de brittiska lantraser från Forthill Farm som har förekommit i tv-serien Game of Thrones. FOTO: Mostphotos

Sedan tv-serien Game of Thrones hade premiär i USA i mars 2011 har fantasyserien älskats av såväl kritiker som en rekordstor tittarskara världen över. Eftersom den första säsongen spelades in på Nordirland föll det sig naturligt för producenterna att leta efter de djur som behövdes i serien i närområdet.

Frågan gick till Kenny Gracey, en man som föder upp traditionella brittiska lantraser på sin gård Forthill Farm i det nordirländska grevskapet Armagh. En verksamhet som var svår att få att gå ihop ekonomiskt.

Vintern var kommen

“Jag gick genom tuffa tider och jag har inga problem med att erkänna att jag hade det svårt. Game of Thrones gav mig lyxen att kunna ägna mig åt det jag älskar, och det är att arbeta med djur”, säger Kenny Gracey i en intervju med Youtubekanalen Great Big Story som kan ses här nedan.

Djuren på Forthill Farm har även förekommit i andra tv- och filmproduktioner, vilket ger ett välkommet tillskott till gårdens ekonomi.

Kenny Graceys familj har varit verksamma på gården i flera hundra år, skriver Belfast Telegraph. Tack vare den populära tv-serien ser nu även framtiden ljusare ut både för gården – och för de ovanliga lantraserna.

VIDEO: Se den djurälskande nordirländske bonden och hans djur:

LÄS MER: Killingglädje hos familjen BuchtLÄS MER: Ny lantras upptäckt i VästerbottenLÄS MER: Ekonomiskt pressade bönder stjäl av varandra

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen