Gå till innehåll

Psst...

Till den som ser detta: ha en underbar dag! :)

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 13 augusti

Gräsklippsäventyr från Östersund till Kiruna

Att åka från Östersund till Kiruna med en vanlig bil är en baggis. Men att åka på en gräsklippare är betydligt tyngre. Det vet Viktor Strandberg och hans kompisar som nu gör en äventyrsresa på en gräsklippare.

Varje sommar satsar Viktor Strandberg och hans kompisar på att göra något lustigt, något som får dem att skratta. Förra året körde de kickbikes till Norge, i år handlar det i stället om ett gräsklippsäventyr på en begagnad Huskvarna LTH151 som ska ta de fyra killarna från Östersund till Kiruna. Tanken var att resan på 80 mil skulle ta någon vecka men gräsklipparen går sakta, gör cirka 6 km i timmen.

– Vi börjar få lite småpanik för killarnas semester tar ju slut snart, så vi får se om vi kommer fram hela vägen, säger Viktor Strandberg.

Sover i skift

Just nu befinner de sig i Sorsele och äventyrarna kör klipparen dygnet runt, sover gör de i skift sittandes i solstolar på vagnen som dras efter. Gräsklipparens däck har fått bytas en gång men annars går klipparen bra.

– Den här Huskvarnan är en riktig bergsget!

Vad är det roligaste och svåraste med detta gräsklippsäventyr?

– Det är roligaste är att få träffa så många roliga människor under vägens gång och få folk och skratta genom det vi gör. Det tuffaste är nätterna, det blir jättekallt och vi sitter dåligt i stolarna och sover bara två till tre timmar per natt, säger Viktor Strandberg.

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Detta är premium-innehåll. Läs mer om vår premiumjournalistik!

Så här läser du vidare!

Skapa ett gratis-konto och logga in!

Klicka här för att registrera
konto och logga in.
Har du redan registrerat konto?
Till toppen