Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 5 november 2016

Hönan tillbaka i butikshyllan

Nu kommer uttjänta värphöns till användning igen. Coop lanserar hönsbullar och hönsbiffar.

FOTO: Mostphotos

Produkterna som har Från Sverige-märkning innehåller förutom färs från svenska hönor även gula ärtor och bruna bönor från svenska gårdar.

Tillverkas av kött som annars kasseras

"Det här visar i praktiken vad vi på Coop menar med den nya vardagsmaten. Det är vardagsmat med lite mindre rött kött, som hela familjen gillar. Och dessutom är de gjorda på ett kött som tidigare bara kasserades", säger Jonatan Tullberg, chef för egna varumärken på Coop, i ett pressmeddelande.

Blandas med grönsaker

I kedjans egen undersökning svarar 4 av 10 svenska barnfamiljer att de vill äta mindre kött. Företagets sätt att bemöta detta är att ta fram nya produkter där kött blandats ut med grönsaker och baljväxter, skriver Coop i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Coop vill se mindre kött på matbordet

Land Lantbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter .

Till toppen