Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 14 mars

Korvtillverkare prisas för smaken

Familjeföretaget Sorunda Korvfabrik, som tillverkar korv på svensk köttråvara, har utsetts till Årets smakutvecklare i livsmedelsbranschen 2017.

FOTO: Michael Nyman/Mostphotos

Företaget har sin anläggning i Nynäshamns kommun och startades 1973.

”För att ha hittat de stora smakerna i mötet mellan klassiska köttråvaror och smaksättare av klassiskt och modernt snitt och paketera detta i den mest tillgängliga av produkter: korven”, lyder juryns motivering.

Bakom priset står branschorganisationen Livsmedelsföretagen och restaurangguiden White Guide. Det delas ut till en livsmedelsproducent som presterat en viktig innovation när det gäller smak och upplevd kvalitet och därmed bidragit till gastronomins utveckling.

I fjol gick priset till ekomatproducenten Scandinavian Organics.

Land Lantbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter .

Till toppen