Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 13 november

Ladugård brann ned

 Ladugården fick brinna ned.
Ladugården fick brinna ned. FOTO: Mostphotos

På lördagskvällen kom ett larm till räddningstjänsten om att det brann i en ladugård i Hakarp nordost om Smålandsstenar. När räddningstjänsten kom till platsen var det en kraftig brand i ladugården, uppger P4 Jönköping.

– Hälften av ladugården har brunnit ned men vi försöker rädda den del som inte brinner samt en stalldel som sitter ihop med ladugården, sa Johan Rönnmark, brandingenjör vid räddningstjänsten i Gislaved, till P4.

Inga skadade

Enligt honom fick räddningstjänsten branden under kontroll och inga djur eller människor ska ha kommit till skada. Däremot lät man ladugården brinna ned.

– Det var några hundar och någon häst som har plockats ut från ladugården men den används mest till förvaring, säger Johan Rönnmark.

Misstänkt mordbrand

Nu tar polisarbete vid för att utreda vad som orsakade branden, som utreds som mordbrand.

En teknisk undersökning skulle göras under söndagen och förhör hållas med fastighetsägaren och eventuellt andra som kan ha gjort iakttagelser.

– Vi har fått uppgifter om att man sett ungdomar på platsen innan det började brinna, så det finns misstankar om att den kan vara anlagd, säger Fredrik Bratt, informatör på polisen, till SVT Skåne.

Läs mer om

Land Lantbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter .

Till toppen