Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 30 mars

Miljökontoret i Kalmar söker 122,3 kilo brasiliansk oxfilé

Miljökontoret i Kalmar kommun söker efter 122,3 kilo Brasiliansk oxfilé som kan vara dålig. Den såldes av en grossist i Kalmar.

Misstänkt dålig oxfilé kan ha ätits
Misstänkt dålig oxfilé kan ha ätits FOTO: Ann Lindén

Miljöförvaltningen i Göteborg slog larm till miljökontoret i Kalmar efter att en grossist i Göteborg köpt in och sålt ett parti av potentiellt rutten eller smittad oxfilé, enligt Barometern.

Via en importör i Lindome har 479,5 kilo kött sålts till företaget i Kalmar av en firma i Göteborg. 357,2 kilo har skickats tillbaka till Lindome, resten är sålt och kanske uppätet.

Köttet ska tillbaka till grossist

– Firman jobbar med att spåra köttet. Grossisten har ett spårbarhetskrav framåt. Finns det något kött kvar på restaurangerna så ska det tillbaka till matgrossisten. I morgon ska vi checka av hur det har gått, säger Jan Ekelin, livsmedelsinspektör på Kalmar kommun.

Det var under förra helgen som en köttskandal avslöjades i Brasilien. Brasiliansk polis misstänker att flera köttföretag ska ha mutat inspektörer för att få sälja och exportera undermåligt kött.

Gränspolisen i Sverige rapporterar att kött från en av de misstänkta anläggningarna har skickats till Lindome där det nu samlas in.

Läs mer: Korruptionsskandal med ruttet kött uppdagad

Oklart om dåligt kött nått Sverige

Land Lantbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter .

Till toppen