Gå till innehåll

Psst...

Till den som ser detta: ha en underbar dag! :)

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 30 mars

Miljökontoret i Kalmar söker 122,3 kilo brasiliansk oxfilé

Miljökontoret i Kalmar kommun söker efter 122,3 kilo Brasiliansk oxfilé som kan vara dålig. Den såldes av en grossist i Kalmar.

Miljöförvaltningen i Göteborg slog larm till miljökontoret i Kalmar efter att en grossist i Göteborg köpt in och sålt ett parti av potentiellt rutten eller smittad oxfilé, enligt Barometern.

Via en importör i Lindome har 479,5 kilo kött sålts till företaget i Kalmar av en firma i Göteborg. 357,2 kilo har skickats tillbaka till Lindome, resten är sålt och kanske uppätet.

Köttet ska tillbaka till grossist

– Firman jobbar med att spåra köttet. Grossisten har ett spårbarhetskrav framåt. Finns det något kött kvar på restaurangerna så ska det tillbaka till matgrossisten. I morgon ska vi checka av hur det har gått, säger Jan Ekelin, livsmedelsinspektör på Kalmar kommun.

Det var under förra helgen som en köttskandal avslöjades i Brasilien. Brasiliansk polis misstänker att flera köttföretag ska ha mutat inspektörer för att få sälja och exportera undermåligt kött.

Gränspolisen i Sverige rapporterar att kött från en av de misstänkta anläggningarna har skickats till Lindome där det nu samlas in.

Läs mer: Korruptionsskandal med ruttet kött uppdagad

Oklart om dåligt kött nått Sverige

Till toppen