Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 25 januari

Naturvårdsverket tar bort utländskt kött på menyn

Naturvårdsverket ändrar sin meny efter att förekomsten av utländskt kött ifrågasatts – nu ska bara svenskt kött serveras.

FOTO: Istock

I Naturvårdsverkets matsal ska det från och med nu inte förekomma något utländskt kött. Det meddelar Naturvårdsverket efter att kristdemokraten Magnus Oscarsson ifrågasatt att det funnits lettisk kyckling på menyn i en skriftlig fråga till civilminister Ardalan Shekarabi (S). Det rapporterar nyhetssajten Altinget.

”Det är demoraliserande och upplevs som dubbelmoral när de myndigheter som ansvarar för att utfärda regler för livsmedelsproduktion och kontrollera deras efterlevnad köper in mat som produceras på ett sätt som de inte själva skulle tillåta.” skrev Oscarsson i en skriftlig fråga till civilminister Ardalan Shekarabi (S).

Nu ändrar de menyn

I en tweet svarar Naturvårdsverket nu att de ändrat sin meny.

”Upphandlare får ställa krav”

Ardalan Shekarabi (S) har inga synpunkter på Naturvårdsverkets val av kyckling. Men han säger till Altinget att kraven som ställs vid upphandling av livsmedel bör återspegla medborgarnas förväntningar på att minst svenska djurskyddskrav uppfylls. Samt att upphandlare både får, kan och bör ställa krav på livsmedlens kvalitet, miljö och djurskydd.

LÄS OCKSÅ: Köttets ursprung avgörande vid offentlig upphandling

Land Lantbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter .

Till toppen