Gå till innehåll

Psst...

Till den som ser detta: ha en underbar dag! :)

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 10 januari

Panamakoppling ger Trelleborgs förre VD:n miljonsmäll

Kjell Nilsson, tidigare vd för däcktillverkaren Trelleborg, misstänks för grovt skattebrott och upptaxeras med miljonbelopp. Bakgrunden: Hans namn dök upp i Panamadokumenten.

Kjell Nilsson har tidigare varit vd för Trelleborg, som bland annat tillverkar traktordäck.
Kjell Nilsson har tidigare varit vd för Trelleborg, som bland annat tillverkar traktordäck. FOTO: Magnus Bergström

Våren 2016 avgick Kjell Nilsson som ordförande för Lindab. Anledningen var att SVT Nyheter hade avslöjat att han var en av de svenskar som omnämndes i de så kallade Panamadokumenten och att han därför misstänktes ha startat ett brevlådeföretag för att undvika att betala skatt i Sverige, uppger SVT.

Kjell Nilsson, som tidigare varit VD för Trelleborg AB som tillverkar bland annat traktordäck, misstänks nu för grovt skattebrott. Han upptaxeras samtidigt med miljonbelopp. Han beskattningsbara förmögenhet för 2006 höjs med 38 miljoner kronor, enligt SVT. Dessutom krävs Kjell Nilsson på ytterligare ungefär 1,4 miljoner kronor för samma år, rapporterar Dagens Industri.

Till SVT Nyheter hälsar Kjell Nilsson att han inte vill kommentera ärendet.

Till toppen