Gå till innehåll

Psst...

Till den som ser detta: ha en underbar dag! :)

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 18 juni

Premiär för söt primörhonung

I veckan kan after work-firare få smaker som försommarblom på tallriken. Då serveras nämligen årets första svenska primörhonung i Gamla Stan i Stockholm.

FOTO: Mostphotos

Det är den allra första skörden under försommaren som kallas för primörhonung. Den har en distinkt smak av den växt eller blomma som bina hämtat nektar ifrån. Honungen kan bjuda på smaker från försommarblom så som slån, hagtorn, maskros och ryssgubbe.

Från Stockholm och Östergötland

Årets första primörhonung kommer från Lotta Fabricius Kristiansens bisamhällen kring Stockholm och bigårdarna i Tjällmo, Östergötland.

På måndag, den 19 juni, håller krogen 19 glas vad de kallar ”After work honey” där de kommer att servera rätter med svensk primörhonung ackompanjerat av passande viner.

Läs mer om

Till toppen