Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 14 februari

Skönero gård säljs på exekutiv auktion

Nu säljs de sista delarna av Skönero gård i Valdemarsvik, tidigare en av Sveriges största köttgårdar.

 Bilden är från 2015, när Skönero gård såldes vid en avveckling på grund av dålig lönsamhet.
Bilden är från 2015, när Skönero gård såldes vid en avveckling på grund av dålig lönsamhet. FOTO: Fabergé Fastighetsmäkleri, 2015

Utförsäljningen gäller två lantbruksfastigheter med bostadshus, ekonomibyggnader samt gårdsbutik och styckningsanläggning. Det framgår av den information som Kronofogden har lagt ut på Hemnet.

Totalt handlar det om utförsäljningar av värden på cirka 20 miljoner kronor, uppger Kronofogden, till samma källa. Utropspriset på Hemnet är 20 miljoner kronor.

Visningen sker den 15 februari och försäljningen är tänkt att ske den 7 mars.

En av Sveriges största

Skönero gård var tidigare en av Sveriges största köttgårdar. Gården ägnade sig åt uppfödning av köttrasdjur, samt förädling och försäljning i en gårdstbutik. Uppemot 1 200 djur fanns på gården, där det även fanns ett tillhörande skogsbruk. Totalt handlar det om 178 hektar mark.

Avveckling skedde 2015

Redan 2015 stod det klart att den dåvarande verksamheten Skönero kött skulle avvecklas. Därefter beslutades om nedläggning av godset Skönero, som en följd av bristande lönsamhet. I samband med den nedläggningen avvecklades även Sköneros köttbutiker i Linköping, Norrköping och Katrineholm.

LÄS OCKSÅ: Skönero gård ska säljasMjölkgård i Lyrestad gick för 24,5 miljoner

Land Lantbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter .

Till toppen