Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 13 november

Svårt att ta död på vandringssägen om inspektör

Trots att det har gått sju år lever en vandringssägen kvar om hur Länsstyrelsen Halland ska ha avskedat en inspektör som var aktivist på sin fritid. Nu vill länsveterinär Madeleine Beckman avliva den en gång för alla.

FOTO: Mostphoto

Senast på ett möte om djurskydd och aktivism i Falköping förra veckan dök den upp igen – historien om hur en djurskyddsinspektör i Halland hade avskedats av länsstyrelsen sedan det uppdagats att hon privat ägnade sig åt djuraktivism.

”Grundlösa anklagelser”

Madeleine Beckman, chef för veterinärenheten, suckar när hon än en gång tvingas dementera det som skulle kunna beskrivas som en vandringssägen.

– Det var från början helt grundlösa anklagelser efter en kontroll 2010 som inte gick djurhållarens väg. Vi gick ut samma sommar och dementerade men i vissa kretsar har detta ändå blivit en sorts sanning, säger Madeleine Beckman.

Enligt djurhållaren blev han efter kontrollen utsatt för skadegörelse i form av kulhål genom en fodersilo. Han satte händelsen i samband med kvinnan som utfört inspektionen.

Den enda möjliga förklaringen till ryktet som länsstyrelsen kunde finna var att medarbetaren hade synts på en bild när hon sprang ett lopp för en välgörande sak. På bilden var hon klädd i en tröja som gjorde reklam för en djurrättsorganisation som enligt Madeleine Beckman är fullt legitim.

”Våra medarbetare är professionella”

– Vi ser detta som rent förtal och handläggaren tog mycket illa vid sig. Hon arbetar fortfarande kvar hos oss och vi har full koll på att våra medarbetare är professionella i sin yrkesutövning. Därför är tråkigt att höra att sådana här historier lever kvar, säger Madeleine Beckman.

Påståendet framfördes inte av någon av föredragshållarna på mötet i Falköping utan kom från en av deltagarna. Ingen av de närvarande protesterade dock mot att uppgifterna inte var sanna.

Läs mer: Manar till noggrann rekrytering av djurskyddsinspektörer

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Land Lantbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter .

Till toppen