Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 18 maj 2017

Svarta fåret stångade polis mellan benen

Det svarta får som varit på rymmen i Botkyrka söder om Stockholm under ett par veckor är nu infångat. Men det gav sig inte utan kamp.

Det svarta fåret som är infångat är inte detta får.
Det svarta fåret som är infångat är inte detta får. FOTO: Mostphotos

I ett par veckor har ett svart får setts på flera ställen runt omkring i Botkyrka. Polisen har gjort upprepade försök att fånga in fåret, men har inte lyckats. 

Land Lantbruk skrev om det svarta fåret förra veckan, då polisen vädjade om hjälp och att ägaren skulle ge sig till känna.

"Likt flertalet andra svarta får i vårt område så är även detta mycket skyggt för polisen. Denna uppgift är för tillfället polisen övermäktig", skrev Botkyrkapolisen då på sin Facebooksida. 

Stångad i skrev

Nu har polisen, med hjälp av allmänheten, fångat i fåret i Tumba, skriver lokaltidningen Södra sidan. Några personer hade lyckats få in fåret i en inhägnad och ringde polisen.

– Vi kom dit i flera patruller och försökte omringa det i ett hörn med hjälp av filtar. Men det svarta fåret försökte finta min kollega Lasse och sprang rakt in mellan benen. Men han knep ihop benen i sista sekund så att fåret sprang rakt in i härligheten, berättar ingripande polis Alexandra Sandberg från polisstationen i Tumba.

Trots att fåret gjorde så pass mycket motstånd är det enligt polisen inte misstänkt för våldsamt motstånd, eller ens våld mot tjänsteman.

– Nej, det var inte så farligt, ingen blev skadad. Möjligtvis för att ej ha stannat på polismans tecken. Det är ett bötesbrott, säger Alexandra Sandberg. 

Fåret mår bra

Fåret mår nu bra och har fått sova i djurrummet på polisstationen.

– Det var ganska uppjagat när vi fick tag i den. Det var bäst för fåret att det fångades in, säger Alexandra Sandberg.

Ingen ägare har gett sig till känna än, men fåret har en öronmärkning och polisen kommer förmodligen att kunna spåra ägaren.

Läs också: Svart får jagas i Botkyrka

Land Lantbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter .

Till toppen