Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 13 september

Tv-brödernas gård till salu

Nu ska bröderna Gustavssons gård säljas, där de arbetade enligt gamla lantbrukstraditioner. Bröderna blev kända för tv-publiken efter en dokumentär samt böcker på 1990-talet.

 Bröderna Gustavssons gård är till salu.
Bröderna Gustavssons gård är till salu. FOTO: SVT/Youtube

En gård där tiden har stått stilla. Det var vad tv-tittarna fick möta bland annat i dokumentären ”Erik och Sigvard: ett år i Småland” från början av 1990-talet om bröderna Erik och Sigvard Gustavsson som skötte sin gård i Hågeryd utanför Växjö utan moderniteter.

Testamenterade pengar

Bröderna är nu döda, Sigvard dog 2010 och Erik 2013. De testamenterade flera miljoner kronor samt gård och hus till en stiftelse som skänker pengar till behövande, bland annat sjuka barn.

Nu ska deras gård och hus från 1809 säljas och intresset för objektet är stort, skriver SVT Småland.

Stort intresse

– På bara några timmar har annonsen fått tusentals klick. Bröderna var ju väldigt älskade av hela svenska folket. Huset är ett väldigt original från 1809. Hälften av gården, åtta hektar, har styckats av till ett naturreservat. Vi märker att intresset för gården och huset är enormt stort. Det blir spännande att se vem som blir köpare, säger Olof Åkesson mäklare till huset och gården.

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen