Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 10 januari

Vilken typ av ordförande behöver LRF ha?

Peter Borring, regionordförande, LRF Östergötland:– Precis som Helena en god förmåga att fånga in hela organisationen, men också i ännu högre grad lyfta kärnan i LRF vilken är produktionen och förankra mot en företagarorganisation. Självklart fortsätta synas på offentliga arenor och kanske våga sticka ut hakan lite mer. Det finns flera i den nuvarande styrelsen som skulle kunna växa in i rollen om de får det rätta stödet.
Bild 1/4Peter Borring, regionordförande, LRF Östergötland:– Precis som Helena en god förmåga att fånga in hela organisationen, men också i ännu högre grad lyfta kärnan i LRF vilken är produktionen och förankra mot en företagarorganisation. Självklart fortsätta synas på offentliga arenor och kanske våga sticka ut hakan lite mer. Det finns flera i den nuvarande styrelsen som skulle kunna växa in i rollen om de får det rätta stödet.
Håkan Nilsson, regionordförande, LRF Jämtland:– Jag hade gärna sett att Helena fortsatte. Hon är den bästa ordförande vi någonsin haft, åtminstone av dem jag har upplevt. En ordförande behöver en stark personlig kompass eftersom LRF är en kompromissernas organisation. Då måste man ha integriteten att väga ihop olika intressen. Jag utgår från att efterträdaren måste vara någon i den nuvarande styrelsen. Annars blir det en alltför lång startsträcka.
Bild 2/4Håkan Nilsson, regionordförande, LRF Jämtland:– Jag hade gärna sett att Helena fortsatte. Hon är den bästa ordförande vi någonsin haft, åtminstone av dem jag har upplevt. En ordförande behöver en stark personlig kompass eftersom LRF är en kompromissernas organisation. Då måste man ha integriteten att väga ihop olika intressen. Jag utgår från att efterträdaren måste vara någon i den nuvarande styrelsen. Annars blir det en alltför lång startsträcka.
Patrik Ohlsson, regionordförande, LRF Värmland:– Jag sitter ju själv i valberedningen... Precis som nuvarande ordföranden gäller det att både kunna vara diplomatisk men även tydlig när så behövs. Sedan värdesätter jag humor och att kunna föra sig i mediala sammanhang är närmast en självklarhet numera. Den som ska väljas måste vara väl förtrogen med organisationen och vad uppdraget innebär.
Bild 3/4Patrik Ohlsson, regionordförande, LRF Värmland:– Jag sitter ju själv i valberedningen... Precis som nuvarande ordföranden gäller det att både kunna vara diplomatisk men även tydlig när så behövs. Sedan värdesätter jag humor och att kunna föra sig i mediala sammanhang är närmast en självklarhet numera. Den som ska väljas måste vara väl förtrogen med organisationen och vad uppdraget innebär.
Martin Moraeus, regionordförande, LRF Dalarna:– Helena har varit en otroligt klok ordförande och vi behöver även i fortsättningen någon som är samlande och avvägande. Det blir viktigare att kunna synas utåt och visa både medlemmar och allmänhet vad LRF tycker och gör. Min förhoppning är att LRF fortsätter arbeta som en folkrörelse med väl förankrade beslut. Det är nog nödvändigt att nya ordföranden har erfarenhet från riksförbundsstyrelsen.
Bild 4/4Martin Moraeus, regionordförande, LRF Dalarna:– Helena har varit en otroligt klok ordförande och vi behöver även i fortsättningen någon som är samlande och avvägande. Det blir viktigare att kunna synas utåt och visa både medlemmar och allmänhet vad LRF tycker och gör. Min förhoppning är att LRF fortsätter arbeta som en folkrörelse med väl förankrade beslut. Det är nog nödvändigt att nya ordföranden har erfarenhet från riksförbundsstyrelsen.

Peter Borring, regionordförande, LRF Östergötland:

– Precis som Helena en god förmåga att fånga in hela organisationen, men också i ännu högre grad lyfta kärnan i LRF vilken är produktionen och förankra mot en företagarorganisation. Självklart fortsätta synas på offentliga arenor och kanske våga sticka ut hakan lite mer. Det finns flera i den nuvarande styrelsen som skulle kunna växa in i rollen om de får det rätta stödet.

Håkan Nilsson, regionordförande, LRF Jämtland:

– Jag hade gärna sett att Helena fortsatte. Hon är den bästa ordförande vi någonsin haft, åtminstone av dem jag har upplevt. En ordförande behöver en stark personlig kompass eftersom LRF är en kompromissernas organisation. Då måste man ha integriteten att väga ihop olika intressen. Jag utgår från att efterträdaren måste vara någon i den nuvarande styrelsen. Annars blir det en alltför lång startsträcka.

Patrik Ohlsson, regionordförande, LRF Värmland:

– Jag sitter ju själv i valberedningen… Precis som nuvarande ordföranden gäller det att både kunna vara diplomatisk men även tydlig när så behövs. Sedan värdesätter jag humor och att kunna föra sig i mediala sammanhang är närmast en självklarhet numera. Den som ska väljas måste vara väl förtrogen med organisationen och vad uppdraget innebär.

Martin Moraeus, regionordförande, LRF Dalarna:

– Helena har varit en otroligt klok ordförande och vi behöver även i fortsättningen någon som är samlande och avvägande. Det blir viktigare att kunna synas utåt och visa både medlemmar och allmänhet vad LRF tycker och gör. Min förhoppning är att LRF fortsätter arbeta som en folkrörelse med väl förankrade beslut. Det är nog nödvändigt att nya ordföranden har erfarenhet från riksförbundsstyrelsen.

LÄS MER: Helena Jonsson avgår

Land Lantbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter .

Till toppen