Gå till innehåll

Psst...

Till den som ser detta: ha en underbar dag! :)

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag

Svepet

12 augusti 2017

Hej! Bister vinter har försenat grönsaksskörden för många lantbrukare och veteskördar i Ryssland håller de globala lagren uppe. Men hur ser det egentligen ut med vinskörden för lantbrukare i Spanien?
Cecilia Corfitsen

FOTO: Mostphotos

Bister vinter har försenat grönsaksskörden

Vintern i Västerbotten var kall med lite snö, så tjälen satt i länge. Detta har gjort att odlingssäsongen är senare än vanligt. Men nu är grönsaksskörden i delar av länet igång. För lantbrukaren Margaretha Olofsson har de två senaste odlingsåren varit tuffa med missväxt och halverad skörd.

”Då fick vi ta ett extra lån för att köpa fröer och gödsel till nästa år för att klara nästa säsong”, säger Margaretha Olofsson till SVT.

Nu växer det äntligen så det knakar (SVT)

Maserfrakt växer och får ny vd

Maskin- och transportföretaget Maserfrakt operativa verksamhet drivs idag i tre bolag. Vid styrelsemöte i juni beslutades att så snart som möjligt ombilda Maser Frakt till ett bolag, med två eller flera affärsområden, och att från den 1 augusti 2017 tillsätta Arne Helmersson som koncern-VD.

Ny vd i huset (ATL)

Rekordskörd av vete i Ryssland

Rekordstora skördar av vete i Ryssland håller de globala lagren uppe, trots lägre skördar i Nordamerika. Det visar den senaste WASDE-rapporten.

Stigande prognos för oljeväxter (ATL)


”Skogsbolag ändrar i gemensamma brandregler”

När branschens alla parter nyligen tog fram gemensamma riktlinjer för brandsäkert arbete i skogen var det ett mycket viktig steg. Men nu gör vissa skogsbolag märkligt nog egna skrivningar och tillägg i riktlinjerna, skriver Skogsentreprenörerna.

”Vi är tillbaka på ruta ett” (Skogen)

Aktuellt från LRF

Martin Moraeus får nytt uppdrag

Dalarnas regionordförande Martin Moraeus valdes i våras in i LRFs riksförbundsstyrelse. Nu har han också blivit LRFs representant i Hästdelegationen.

Här är den nya Hästdelegationen

Kyla och hagel ger högkvalitativt spanskt vin

Om några få veckor börjar vinskörden runt om i Spanien. Redan nu står det klart att den blir ovanligt liten, på grund av en kylslagen aprilmånad, följd av torka och sporadiska hagelskurar. Enligt prognosen kommer den spanska skörden av vin och must hamna runt 39 miljoner hektoliter, vilket är 5 miljoner hektoliter färre än i fjol.

Tufft för vinproducenter (Land Lantbruk)

Till toppen