Gå till innehåll

Psst...

Till den som ser detta: ha en underbar dag! :)

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 20 november 2015

På Energifabriken värderas allas kompetens

Att värdera kompetensen och arbetet samtidigt som man ser bortom kön och bakgrund, det är jämställdhet för Karin Varverud, vd för Energifabriken.

Energifabriken har sex delägare: Erik Jacobsson, som arbetar med försäljning, marknadschefen Charlotte Elander, Johan Mattsson, försäljning och teknisk support, Maria Mattsson, ekonomi och försäljning, David Varverud, försäljning och teknisk support, och vd:n Karin Varverud som också har hand om miljö.
Bild 1/4Energifabriken har sex delägare: Erik Jacobsson, som arbetar med försäljning, marknadschefen Charlotte Elander, Johan Mattsson, försäljning och teknisk support, Maria Mattsson, ekonomi och försäljning, David Varverud, försäljning och teknisk support, och vd:n Karin Varverud som också har hand om miljö. FOTO: Peter Ericsson
Bild 2/4 FOTO: Peter Ericsson
Bild 3/4 FOTO: Peter Ericsson
Bild 4/4 FOTO: Peter Ericsson

Hon och hennes man startade företaget tillsammans med två andra par. Alla sex känner varandra väl, några av dem ända sedan barndomen.

– För oss är gruppen och individernas olika kompetens väldigt viktig, säger Karin Varverud.

Receptet bakom framgången för företaget som säljer förnybara bränslen är just att alla har både en liknande och väldigt olika kompetens. Förutom att alla är lantbrukare är de specialister på allt från teknik till ekonomi.

– Kön har inte varit en fråga för oss, säger Karin Varverud.

De sex ägarna kan dra nytta av sina nära relationer och samarbetar väldigt bra. Det har gjort att de har kunnat växa snabbt.

Men de har också varit noga med att ha tydliga spelregler för sina affärer. En förutsättning är att allas arbete och bidrag värderas lika högt.

– Det är både en utmaning och fördelar med att driva företag med sina bästa vänner, säger Karin Varverud.

I dagarna har företaget anställt en sjunde person, en man som inte har svensk bakgrund. Inte heller det är något Karin Varverud har tänkt på tidigare.

– Vi har rekryterat en fantastisk person som vi tror passar in hos oss på ett jättebra sätt, säger hon.

 

Citat ur nomineringen till det nya priset:

"Med sin moderna företagskultur är Energifabriken minst lika långt framme i frågan kring jämställdhet."

 

Här är de nominerade: Bröderna Bengtsson, mjölkbonden Ingrid SommarEnergifabrikenLarsvikens gård.

Till toppen