70-tal kalvar brann inne i ladugård

I en ladugårdsbrand utanför Lövånger i Västerbotten i natt brann ett 70-tal kalvar inne. – När den första styrkan kom till platsen var det redan övertänt, berättar insatsledare Magnus Nyberg.

Ett 70-tal kalvar brann inne i en ladugårdsbrand i Västerbotten i natt.
Ett 70-tal kalvar brann inne i en ladugårdsbrand i Västerbotten i natt. FOTO: ISTOCK

Larmet kom in strax efter midnatt och när räddningstjänsten var på plats var ladugården helt övertänd.

– Larmet inkom fem över tolv i natt, vi visste direkt att det brann för fullt och att det var ganska allvarligt, säger Magnus Nyberg till Folkbladet.

Byggnaden var helt övertänd

I den brinnande byggnaden fanns 70 kalvar, som inte gick att rädda.

– Nej, hade chansen funnits för ägaren hade han tagit ut dem, det är tragiskt det som skett. Det fanns ingen chans att få ut dem. Det ar helt övertänt när räddningstjänsten kom till platsen och de slet sitt hår för att försöka få ut djuren, säger Magnus Nyberg.

Teknisk undersökning ska genomföras

I stället fick räddningstjänsten inrikta sig på att rädda de intilliggande byggnaderna, där det enligt Mikael Nyberg fanns ytterligare totalt 90 djur.

Ingen person har skadats, men ladan är helt nedbränd. Under förmiddagen kommer räddningstjänsten att övergå till efterbevakning. Så fort det svalnat ska en teknisk undersökning göras för att fastställa brandorsaken. I dagsläget finns det inga misstankar om brott.

Läs mer: 80-tal kor döda i ladugårdsbrand

Läs mer: Ladugård brann - 100 kor räddade