Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
ANNONS - i samarbete med Lantmännen Maskin

Lantmännen Maskin – den självklara partnern i skogen

Ett komplett sortiment, starka samarbetspartners och en rikstäckande service – Lantmännen Maskin är det naturliga valet för den självverksamme skogsägaren.

– Vi kan erbjuda ett helhetskoncept som passar kundens ändamål, säger Jon Rolfsson, segmentschef för skog, Lantmännen Maskin.

Hos Lantmännen Maskin hittar du flexibla lösningar för arbetet i din skog. Hör Jon Rolfsson, segmentschef för skog berätta.

Jon Rolfsson är inte bara segmentschef, han äger också en skogsfastighet i småländska Nybro. Där bedriver han skogsbruk på 150 hektar, en syssla han har stor nytta av i sin yrkesroll.

– Det gör det lättare att förstå kunderna och deras situation. Skogsintresset gör också att man håller sig uppdaterad om vad som händer i branschen, både i Sverige och på världsmarknaden.

En trend som Jon ser är att många skogsägare vill sköta sin skog själv, på sitt eget sätt. Det innebär att de vill ha en trygg partner att lita på, som kan erbjuda allt de behöver.

– På Lantmännen Maskin har vi rätt produktsegment för att tillgodose deras behov, oavsett om det handlar om gallring, röjning, vedhantering eller avverkning. Vi har alla komponenter som behövs för att bygga ett helt koncept, vilket innebär att vi kan ta ett helhetsansvar för hela ekipaget.

För Jon Rolfsson och Lantmännen Maskin ligger vikten av enkla och smidiga helhetslösningar för skogsbruket varmt om hjärtat. Lantmännen Maskin samarbetar med varumärken med riktigt hög kvalitet och här hittar du helhetslösningar oavsett om det handlar om gallring, röjning, vedhantering eller avverkning.

Kompletta paketlösningar

En annan styrka är att Lantmännen Maskin säljer både traktorer och redskap, vilket erbjuder ännu större möjligheter till just skräddarsydda helhetskoncept. Många kunder vill ha kompletta lösningar för sitt skogsbruk.

– Till exempel kanske man vill ha en traktor och en vagn. Då kan man komma och hämta ekipaget hos oss, ihopkopplat, testkört och klart för användning. Vi kan komponera ihop paket efter kundens önskemål.

Efter alla möten med kunder, och med sin egen erfarenhet av skogsbruk i ryggen, lyfter Jon Rolfsson fram två nyckelegenskaper hos produkterna. De ska vara rejäla och lättanvända. Lantmännen Maskin samarbetar därför med starka varumärken med en riktigt hög kvalitet.

Lantmännen Maskin säljer både traktorer och redskap, vilket erbjuder stora möjligheter till skräddarsydda helhetskoncept. Ett exempel är ekipaget som sattes samman till Kultes Gård där såväl traktor som vagn specialanpassades för verksamheten.

Kvalitetsmärken för nordiska förhållanden

I produktsortimentet finns bland annat traktorer från Valtra, skogsvagnar från Moheda och Kesla, kättingröjare från Ilsbo, skördaraggregat från Nisula och stegmatare från Naarva.

– Det är svenska eller finska varumärken, där produkterna är tillverkade för våra förhållanden. De tål tuff terräng och är slitstarka. Dessutom har de ett bra andrahandsvärde.

Men självklart kan även de tåligaste redskap gå sönder, eller så kanske du som kund behöver hjälp på annat sätt. Även då är Lantmännen Maskin en partner att luta sig mot, då servicen är rikstäckande.

– Det är bara att vända sig till närmaste Lantmännen-verkstad, den är ofta inte många mil bort. Det ger våra kunder en ännu större trygghet.

Här hittar du redskapen för arbetet i din skog.

Till toppen