Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Innehåll från Borga Plåt

TR 136 – bärande högprofilplåt för takkonstruktioner

Borga Plåts starka högprofilplåt TR 136 är för tak med överliggande isolering eller konstruktioner med långa spännvidder. Den kan med fördel utgöra en bärande del av taket och monteras direkt på byggnadsstommen.

 Hög bärförmåga är en av fördelarna med TR 136.
Hög bärförmåga är en av fördelarna med TR 136.

Med gedigen kompetens och ett stort kundfokus har företaget hjälpt kunder i snart 50 år. Borga har alltid legat i utvecklingens framkant och det senaste tillskottet från den egna tillverkningen är högprofilplåten TR136, som är en av marknadens absolut starkaste profiler.

– Med TR 136 får man en modern och funktionell taklösning. Den mycket höga bärförmågan, i kombination med täckbredden, gör att den är effektiv att bygga med, säger Magnus Öst, säljledare Plåt och komponent, på Borga.

 TR 136 medger ett högt utnyttjande av råmaterialet.
TR 136 medger ett högt utnyttjande av råmaterialet.

TR 136 är framtagen i enlighet med Eurocode och är optimerad för att klara de allt hårdare kraven i Boverkets föreskrifter, EKS. Profilens unika utformning medger också ett mycket högt utnyttjande av råmaterialet.

– TR 136 är så stark att man kan i vissa fall gå ner på en tunnare tjocklek med bibehållen styrka, vilket ger en bra totalekonomi för byggnaden.

 Magnus Öst, Borga Plåt.
Magnus Öst, Borga Plåt.

Med under hela resan

Borga är inte bara en tillverkare av plåt, reglar, beslag och stommar. Företaget har också en konstruktionsavdelning som hjälper sina kunder med att hitta skräddarsydda lösningar för varje projekt.

– Vi dimensionerar och gör beräkningar utifrån varje kunds unika situation. För oss handlar det om att optimera materialet efter förutsättningarna, så att kunden får ett kostnadseffektivt tak/byggnad. Vi är en komplett hallbyggarkoncern, så att hjälpa våra kunder hela vägen är en naturlig del av vår verksamhet.

Helhetstänket, där all kunskap är samlad på ett ställe, ger också andra fördelar.

– Eftersom vi producerar och måttkapar all plåt själva har vi korta ledtider med endast fem produktionsdagar. Det är svåröverträffat, avslutar Magnus Öst.

 Arne Jönsson, Blombergs Säteri.
Arne Jönsson, Blombergs Säteri.

Uppskattar samarbetet med Borga

Vid kanten av Kinnekulle ligger Blombergs Säteri där godsägare Arne Jönsson driver en gård med nötköttsproduktion. Till sitt nya djurstall valde han TR 136 som taklösning.

– Den starka högprofilplåten var en enkel och stabil lösning när jag beslutade mig för att göra öppningar på djurstallet, så att kalvarna på egen hand kommer ut på lösdrift. Lösningen med utebox gör det möjligt att fodra djuren från utsidan, säger Arne Jönsson.

Arne Jönssons och Borgas relation sträcker sig flera årtionden tillbaka i tiden och godsägaren är mycket nöjd med samarbetet.

– Borga har bra produkter, säkra leveranser och kan också hjälpa till med beräkningar när jag har behov av det.

Högprofilplåt TR 136

https://www.borga.se/byggtillbehor/platprofiler/hogprofilplat-tr-136/

Kampanj BPE18/BPD18

https://www.borga.se/kampanjer/

Till toppen