Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Innehåll från Wilson Agris Sverige

Wilson Agri Sverige – kokomfort som gör skillnad!

Högkvalitativa ladugårdsinredningar i kombination med tjänsterna klövverkning och betongrillning. Wilson Agri Sverige AB erbjuder ett helhetskoncept inom kokomfort, som får dina kor att må bra och prestera maximalt.

Sedan några år tillbaka har Kalle Karmesten, specialist på betongrillning, och Linus Vidar, merutbildad på klövhälsa enligt Karl Burgi-metoden, hjälpt mjölk- och köttproducenter med att skapa en bekväm miljö för sina djur. Duon har under åren byggt på sin kompetens genom olika utbildningar och har länge letat efter en samarbetspartner med rätt profil. 2019 föll valet på nordirländska Wilson Agri, som grundades i Storbritannien 1994 och som har hela Europa som marknad. Företaget är känt för sin innovativa ladugårdsinredning, med produkter som hjälper korna att kunna leva ett så bekvämt och naturligt liv som möjligt.

Helhetssyn

Det svenska och det nordirländska kompanjonskapet mynnade ut i Wilson Agri Sverige AB, som alltså vilar på de tre benen ladugårdsinredningar, klövverkning och betongrillning. Denna samlade kompetens, under ett och samma tak, ser Kalle Karmesten stora möjligheter med.

– Som lantbrukare är det lätt att bli hemmablind. Vi rör oss ute bland kunderna hela tiden och kan se vilka behov som finns. För att slippa en massa problem behöver man kanske rilla golvet, eller byta ut trasig inredning. Har man problem med Limax har man kanske ett för halt golv och genom betongrillning åtgärdar man det. Vi kan också upptäcka problem innan kunden gör det och vi kan erbjuda prisvärda produkter, säger Kalle Karmesten.

Kokomfort i fokus

Wilson Agri Sveriges tre verksamhetsben har en gemensam nämnare, de ska öka kokomforten. Klövverkning görs för att förhindra och behandla problem med kons klövar, där sjukdomar och störningar kan påverka mjölkavkastningen. Betongrillning begränsar effektivt halkrisken, samtidigt som fläkskadorna minskar. Högre fertilitet och en lugnare besättning är andra fördelar.

– En ko som spänner sig för att inte halka kommer att få problem med klövarna, det finns ett samband.

Smarta lösningar

Rätt inredning är också viktigt och på Nordirland lägger Wilson Agri ner ett stort arbete på utvecklingen av nya produkter, till exempel genom videostudier av djuren. Det har till exempel resulterat i båsavskiljaren Cowcoon. Cowcoon är gjord i ett mjukt material som erbjuder ett komfortabelt stöd, som gör att kon kan vila säkert utan risk för blåmärken och svullnad. Även liggbåsmattan Pasture Mat, som idag finns under cirka tre miljoner kor, är en världsledande produkt.

– Pasture Mat är utformad för att efterlikna naturlig utomhus hagmark, så att kon ska kunna vila så lång tid som möjligt utan störningar. En ko ska ju idissla 8 timmar per dygn och vila upp till 13 timmar per dygn, då producerar den mest mjölk. Pasture Mat är som en Hästen-säng för kor, avslutar Kalle Karmesten.

Läs mer om hur vi kan hjälpa till med kohälsa här.

Till toppen