Claas får ny anläggning i Borlänge

I sommar flyttar Claas in i lokaler mitt emot travbanan i Borlänge. Anläggningen med fem verkstadsplatser blir varumärkets femtonde servicepunkt i Sverige.

Claas nya serviceanläggning i Borlänge
Claas nya serviceanläggning i Borlänge FOTO: FIRMABILD SWEDISH AGRO MACHINERY

I juni flyttar Claas och Swedish Agro Machinery, SMA, in i sina hyrda lokaler på Tunavägen på industriområdet Romme mitt emot travbanan i de södra delarna av Borlänge.

Plats för fem maskiner åt gången

För varumärket Claas blir flytten från de tidigare lokalerna bara några hundra meter tvärs över Tunavägen. Säljaren Fredrik Söderqvist och servicemekanikern Mats Eklund har det senaste året arbetat mobilt i Borlängeområdet. För dem betyder det mycket att få en fysisk plats att ta emot kunderna på, samt en riktig verkstad med fler reservdelar i ett lokalt lager. Verkstaden får plats för fem maskiner samtidigt.

– Vi planerar nu att anställa en reservdelssäljare och ytterligare en servicetekniker, säger Magnus Karlsson, regionchef på Swedish Agro Machinery.

Borlängeanläggningen blir SMAs elfte egna anläggning, alla har startats de senaste 18 månaderna. Därtill har företaget slutit avtal med tre servicepartners samt övertagit Östra Sönnarslöv Traktorservice.

LÄS MER: Claas utökar i Mäladalen