Claas ökar tillgången på reservdelar

Swedish Agro Machinerys reservdelslager i Skurup står nu färdigt för att leverera reservdelar från Claas till svenska återförsäljare och lantbrukare.

Lagerchef Johan Lindskog och reservdelschef Martin Gerdtsson.
Lagerchef Johan Lindskog och reservdelschef Martin Gerdtsson.

Byggstarten för Swedish Agro Machinerys reservdelslager var i början av året. Nu står anläggningen klar för att börja leverera reservdelar.

- Nu är reservdelslagret i drift. Alla delar är inne i systemet men några ska fortfarande upp på hyllan. Eftersom våra anläggningar täcker större område har vi sedan tidigare ett bra lager ute på våra anläggningar. Jag skulle vilja säga att lantbrukarna i exempelvis Mellansverige aldrig haft så bra tillgång på reservdelar från Claas som nu, säger Martin Gerdtsson, reservdelschef på Swedish Agro Machinery.

Öppnar dörrarna

Swedish Agro Machinery har varit distributör av Claas sortiment sedan i oktober 2016 och tomten där reservdelslagret köptes i fjoo. Beskedet att det gick bra att flytta in kom den 9 juli och efter två veckor är lagret flyttat, lagom till höststkörden i den rådande torkan.

- Vi räknade dock inte med att skörden skulle vara så tidig i år, men det känns skönt att vara igång nu när tröskorna redan börjat rulla ute på fälten, säger Martin Gerdtsson.

10 000 reservdelar

På plats finns 10 000 reservdelar från Claas och 4 000 reservdelar från andra varumärken och planer finns för en utökning.

- Vi har arbetat långa dagar för att få in alla delar i systemet och lagt delarna på sin rätta plats. Det känns fantastiskt att det äntligen är klart efter bra planering och hårt slit, säger Johan Lindskog, lagerchef på reservdelslagret i Skurup.

Skickas från Tyskland

Utöver Sverige och Norge ska lagret även förse danska återförsäljare på Själland och Bornholm med reservdelar, samt eventuellt även Finland och Baltikum. Verkstadslokalerna tas i bruk i november och huvudkontoret flyttar i april nästa år.

– Fortsättningsvis kommer delar att kunna skickas över natt från Claas centrallager till de lokala lagren, uppger Henrik Hesby, Sverigechef på Claas.

LÄS OCKSÅ: Ny frontslåtterkross från Claas