Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Debatt 20 januari 2018

Äntligen huvudet på spiken, Bo Algers!

Det enda som Bo Algers och hans falang inom SLU och LRF bidragit med är försämrad lönsamhet vilket inte leder till bättre djurvälfärd utan till nedläggning av svensk djurhållning och landsbygd. Det skriver Claes Jonsson, Sveriges mjölkbönder, i ett debattinlägg.

Det här är en debattartikel. Skribenten svarar själv för sina åsikter och slutsatser.

Bo Algers sätter för första gången huvudet på spiken när han i Land Lantbruk undrar: ”Vad ska vi med all forskning på SLU till?” och ”Varför ska staten skjuta till så mycket pengar till SLU när ändå ingen tror på oss?”

I mer än 30 år har svenska politiker lyssnat blint på Bo Algers och hans likasinnade på SLU. Dessa har dessutom varit ivrigt påhejade av Gunnela Ståhle (som för övrigt blivit hedersdoktor på SLU) och hennes likasinnade inom LRF.

Detta har lett till att svensk djurhållning snart är förintad och mest består av pensionärer eller blivande pensionärer. Maten importeras nu från världens alla hörn.

Det enda som Bo Algers och hans falang inom SLU och LRF bidragit med är försämrad lönsamhet vilket inte leder till bättre djurvälfärd utan har lett till nedläggning av svensk djurhållning och landsbygd.

Därför tycker vi som bönder att Sven-Erik Bucht ska lyssna på Bo Algers denna gång och dra in stödet till denna gren av SLU och låta Bo Algers gå i pension.

Claes Jonsson

För styrelsen i Sveriges mjölkbönder

LÄS MER: Bucht borde lyssna till forskningen

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen