Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Debatt 12 juni 2019

Gröna näringarna i andra medier

Vad skriver andra medier om de gröna näringarna i ledare och debattartiklar? Land Lantbruk har gjort ett snabbsvep.

Det här är en debattartikel. Skribenten svarar själv för sina åsikter och slutsatser.

 Land Lantbruk har spanat in vad som diskuteras inom de gröna näringarna i veckan.
Land Lantbruk har spanat in vad som diskuteras inom de gröna näringarna i veckan. FOTO: Rolf Segerstedt

”Vi måste sluta skövla vårt kulturlandskap”

På ett kalhygge är berättelserna om vår historia tystade, och spåren av våra färdvägar omöjliga att läsa. Det är dags för en uppdaterad skogsvårdslag som tar hänsyn även till kulturarvet i vårt land, skriver Rebecka Le Moine och Anna Sibinska, båda miljöpartiet, i en debattartikel.

Nerikes Allehanda 10 juni

”Ofattbart att tullen inte får stoppa stöldgods”

De internationella stöldligornas plundringståg genom Sverige fortsätter med oförminskad styrka och det politiska systemet förefaller handlingsförlamat inför detta, skriver LRF i en debattartikel tillsammans med bland andra Svensk Handel, Larmtjänst och Svensk Försäkring.

Svenska Dagbladet 9 juni

”En falsk klimatdebatt”

Jag anser att det i allra högsta grad är rimligt att ett land som inför till exempel förbud mot stråförkortningsmedel av miljöskäl också ska ha rätt att stoppa import av spannmål som har framställts med hjälp av stråförkortningsmedel, skriver miljöpartiets tidigare språkrör Birger Schlaug i en krönika.

Miljömagasinet 7 juni

”Mer etanol för mindre miljöpåverkan”

Nu är det dags för etanolens återkomst. Det är det vanligaste och billigaste biodrivmedlet, råvaran räcker för ökad produktion och klimatnyttan är mycket hög. Genom möjligheten att göra etanol av rester från jord- och skogsbruk ökar potentialen än mer. Här ligger nordisk industri i framkant, skriver representanter från Ford, St1, Lantmännen, Sekab, Svebio och 2030-sekretariatet i en debattartikel.

Östersunds-Posten 5 juni

”Varg tillsammans med renskötsel och tamdjurshållning? Nej tack!”

Naturvårdsverket måste stödja en rovdjursförvaltning i balans om den ska få regional acceptans. Annars måste regeringen ingripa, skriver LRF och Svenska samernas riksförbund i en debattartikel.

Tidningen Härjedalen 5 juni

”Protestera inte mot moderna mjölkgårdar”

Jag har följt debatten om dessa kriminella människor som begår brott genom att vara hotfulla vid kosläpp runt om i landet. Sällan har väl någon protestaktion slagit så fel som denna skriver riksdagsledamoten Helena Vilhelmsson(C).

Länsposten 5 juni

”Skogsbruket orsakar i dag knappast att arter dör ut i svenska skogar”

Miljöorganisationer använder globala data som slagträ i den svenska debatten om skogens framtid. Den ohederliga argumentationen kan få ödesdigra konsekvenser för svensk landsbygd, skriver BLT i en ledare.

Blekinge Läns Tidning 3 juni

”Skogsstyrelsen politiseras”

Väljarna är rationella. Politikerförakt och ökade spänningar mellan stad och land uppstår inte ur tomma intet, utan går att spåra till politiska beslut, skriver NT i en ledare.

Norrköpings Tidningar 3 juni

”Njut av naturen i sommar – men håll hårt i smörgåsen”

Den afrikanska svinpesten sprider ut sig i Europa. Din skinkmacka kan bidra till smittspridningen, skriver landshövding Maria Larsson på ledarsidan.

Nerikes Allehanda 29 maj

Relaterade artiklar

Till toppen