Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Debatt 23 juni 2019

Gröna näringarna i andra medier

Vad skriver andra medier om de gröna näringarna i ledare och debattartiklar? Land Lantbruk har gjort ett snabbsvep.

Det här är en debattartikel. Skribenten svarar själv för sina åsikter och slutsatser.

 Land Lantbruk har spanat in vad som diskuteras inom de gröna näringarna i veckan, till exempel strandskydd.
Land Lantbruk har spanat in vad som diskuteras inom de gröna näringarna i veckan, till exempel strandskydd. FOTO: Ann Lindén

”Skogsägare i Värmland – tag sikte på Dalsland”

Tittar man på virkesprislistorna så får alltså värmländska skogsägare minst betalt för sitt virke av alla. Hur kan det vara så, skriver Fredrik Reuter och Torbjörn Johnsen i en debattartikel.

Nya Wermlandstidningen 14 juni

”Olika per­spek­tiv på håll­bar­het”

Det smarta landet är titeln på en nyutkommen bok, som LRFs avgående VD Anders Källström tagit initiativet till. Tanken är att stad och land behöver varandra, och kan lyfta varandra för att skapa det smartare landet.

Norra Skåne 13 juni

”Uppfödning av kor bidrar till miljömål”

Svenska bönder är kanske bäst i världen på att producera livsmedel med social och ekologisk hållbarhet. Hälsingestintans konkurs blottlägger en svaghet i ekonomisk hållbarhet, skriver LRF Ungdomen i en insändare.

Dagens Nyheter 12 juni

”Vi uppmanar landsbygdsministern att komma till Halland”

Vi uppmanar landsbygdsminister Jennie Nilsson (S) att komma till Halland och stå upp för skogsbruket och äganderätten, skriver fyra centerpartister i en debattartikel apropå den nya kraftledningen mellan Breared och Horred.

Hallands Nyheter 12 juni

”Regelkrångel största hindret för gröna näringar”

Nästan hälften av alla företag inom de gröna näringarna upplever lagar och myndighetsregler som ett stort hinder för företagets utveckling och tillväxt. Resultaten är alarmerande och borde få beslutsfattare att fundera över hur regelbördan kan minska, skriver Jonas Eriksson i ett blogginlägg.

Skogssnack 10 juni

”Strandskyddet måste ändras för att behålla sin legitimitet”

I hållbarhetens namn borde fotosyntesens mirakel nyttjas ännu mer, ändå är en stor del av åkermarken märkligt nog arbetslös. Potentialen är mycket stor för att producera biodrivmedel av samma gröda som korna äter – gräs, skriver Arne Lindström i en debattartikel.

Västerbottens-Kuriren 9 juni

Strandskyddet bör uppdateras så att det har legitimitet hos breda grupper för att kunna finnas kvar på längre sikt. Men ett politiskt beställningsarbete utan ordentligt underlag riskerar att leda till mer problem, skriver fyra forskare i en debattartikel.

”Arbetslös åkermark en gigantisk misshushållning”

Dagens Nyheter 8 juni

”När Centerpartiet sviker landsbygden tar vi debatten”

Sverige är ett land med långa avstånd där många är beroende av bilen. Att konsekvent straffbeskatta de som är beroende av bilen är inte en välavvägd miljö- och klimatpolitik, skriver moderaterna Niklas Wykman och Lars Beckman i en debattartikel.

Gefle Dagblad 7 juni

”Vi tar inte bara debatten, vi gör också verklighet av vår politik för en levande landsbygd”

Vad roligt att Moderaterna ger sig in i debatten om landsbygdens villkor. Det har varit en hjärtefråga för Centerpartiet i över hundra år, så vi välkomnar fler röster som vill att hela Sverige ska leva, skriver Anders W Jonsson, C, i ett svar till de moderata debattörerna.

Gefle Dagblad 12 juni

”Om blommor och bin”

Utrotningen av bin och andra pollinatörer är akut och hotar, om den får fortgå, hela vår livsmedelsförsörjning. Alla tycks dock inte inse vikten av att säkra beståndet av pollinatörer, skriver HN i en ledare.

Hallands Nyheter 3 juni

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen