Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Debatt 19 juni 2017

”Gynna trogna medlemmar”

Ska vi ha föreningar till att förvalta pengar åt gamla medlemmar? Eller ska vi satsa på de yngre? Det frågar sig Johan Hilding i ett debattinlägg.

Det här är en debattartikel. Skribenten svarar själv för sina åsikter och slutsatser.

FOTO: Ann Lindén

Jag är en föreningsmänniska och tror på föreningarnas möjligheter, men ibland tycker jag att de behöver ses över och förnyas.

Personligen drev jagen så enkel fråga som köptrohet bland de förtroendevalda i Lantmännen. Det gick inte igenom. Ordförande i distriktet ansåg att man ska lägga varje affär där den är bäst.

Resonerar man så känns det inte som att de förtroendevalda tror på föreningens möjligheter. Ska vi ha föreningar till att förvalta pengar åt gamla medlemmar? Eller ska vi satsa på de yngre?

Jag anser att det vi ska göra är att underlätta och utveckla mer handel. Det är så man får föreningen att utvecklas inför framtiden.

I dag gynnar man den trogne medlemmen för lite. Ibland känns det som att vi har nickedockor som förtroendevalda.

Vilket är viktigast? Föreningen eller lantbrukaren? Det är så klart ägaren. Det är som ägare i till exempel Lantmännen eller Landshypotek som föreningen ska medverka till att det blir lättare att leva på sitt lantbruk. Föreningen ska vara som en blåslampa mot de privata aktörerna.

Johan Hilding,

Nordskog Hånger

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen