Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Debatt 12 november

Kött - bra eller dåligt eller mittemellan?

Köttets påverkan på människors hälsa och klimatet fortsätter att diskuteras på debattsidorna.

Det här är en debattartikel. Skribenten svarar själv för sina åsikter och slutsatser.

FOTO: Istock

”Mindre kött – bra för hälsan och miljön”

Kostexperter och hälsomyndigheter runt om i världen står eniga – att äta mycket rött kött och chark ökar risken för sjukdom. Det skriver företrädare för Livsmedelsverket i en replik.

Svenska Dagbladet 25 oktober

”Olyckligt att så mycket fokus hamnar på kött”

Visst finns det många nyanser i sambandet mellan rött kött och hälsa som ofta missas i media, men den samlade vetenskapen visar att hälsoriskerna ökar med ökat intag.

Svenska Dagbladet 23 oktober

”Kött av god kvalitet är näringsrikt och nyttigt”

Vetenskapen visar inte att kött är dåligt för hälsan. Beprövad erfarenhet, kunskaper om vår fysiologi, samt evolutionära insikter säger i stället att kött av bra kvalitet är hälsosam och nyttig mat.

Svenska Dagbladet 18 oktober

”Moderaterna far med osanning om jordbruket”

Jordbruket både bidrar till ökade klimatutsläpp och kan också drabbas hårt av klimatförändringarna – därför behöver vi ägna mer utrymme åt att diskutera hur jordbrukspolitiken kan förändras och hur vi får ett uthålligt jordbruk som är mindre sårbart, skriver Maria Gardfjell, Miljöpartiet.

Göteborgs-Posten 19 oktober

Relaterade artiklar

Läs mer om

Till toppen