Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Debatt 16 juli 2019

Max har inte bemött min kritik

Max har inte med en stavelse bemött min kritik. Om man vill byta ut kött mot vegetabilier så vänder jag mig emot att den åtgärden skulle ”bidra till minskade klimatförändringar”, skriver Arne Lindström angående hamburgerkedjan Max svar på hans krönika.

Det här är en debattartikel. Skribenten svarar själv för sina åsikter och slutsatser.

FOTO: Max

Max har kommenterat min krönika, och har använt utrymmet till att beskriva sin förträfflighet då man använder svensk råvara – vilket också jag uppskattar.

Max har däremot inte med en stavelse bemött min kritik. Jag skrev att Max självklart får servera vad man vill, men om man vill byta ut kött mot vegetabilier så vänder jag mig emot att den åtgärden skulle ”bidra till minskade klimatförändringar” – som Max hävdar. Att byta ut svenskt kött mot till exempel soja är mer än dubbelt fel. Ingen klimatvinst och minskad mångfald!

Genom att beskriva det som en ”klimatåtgärd” håller man bara liv i en myt och späder på den klimatångest som man samtidigt exploaterar.

Beskriv i stället hur klimatsmart det svenska köttet är, hur viktigt det är för mångfalden och en levande landsbygd. Det vore Maximalt gott!

Arne Lindström

Lantbrukare, Rörbäck

Relaterade artiklar

Till toppen