Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Debatt 30 september 2019

Oatly: ”Vi attackerar inte svenska bönder”

Det har kommit starka reaktioner sedan lanseringen av kampanjen ”Spola mjölken”. Men frågan om hållbar livsmedelskonsumtion är viktig att diskutera, skriver Oatlys kommunikationschef. Det och mycket mer kan du läsa i veckans debattsvep.

Det här är en debattartikel. Skribenten svarar själv för sina åsikter och slutsatser.

 Oatlys kampanj väckte reaktioner.
Oatlys kampanj väckte reaktioner.

”Landet mellanmjölk var bättre”

I Sverige är mjölkgårdarna centrala för att säkra tillgången på betesdjur. Men visst, spola mjölken och låt resultatet av det mångtusenåriga arbetet förgås, skriver Edvard Hollertz.

Nya Wermlands-Tidningen 23 september

”Vi attackerar inte svenska bönder”

Det har kommit starka reaktioner sedan vi lanserade vår kampanj ”Spola mjölken”. Men frågan om hållbar livsmedelskonsumtion är viktig att diskutera, skriver Oatlys kommunikationschef.

Aftonbladet 18 september

”M om strandskydd: Gör inte om våra misstag”

När en ny utredning om strandskyddet nu ska tillsättas är regeringen på väg att upprepa Alliansens tidigare misstag. Det krävs ett helt nytt grepp, skriver M-politikerna Carl-Oskar Bohlin och John Widegren.

Svenska Dagbladet 18 september

”Spola Oatlys hyckleri. Drick mjölk!”

Hade Oatly påpekat att de delvis ägs av kinesiska staten hade det onekligen varit svårare att profilera sig som ett “klimatvänligt” alternativt till mjölk, skriver Emma Jaenson i en ledare.

Blekinge Läns Tidning 17 september

”Våra val av livsmedel har stor påverkan på klimatet”

Det har kommit starka reaktioner sedan vi lanserade vår kampanj ”Spola mjölken”. Det är bra, för frågan om hållbar livsmedelskonsumtion är viktig att diskutera, skriver Oatly i en replik.

Blekinge Läns Tidning 23 september

”Vegetarisk norm är fel väg att gå”

Vänsterpartiet i Växjö har motionerat om att införa en vegetarisk norm vid måltider till tjänstepersoner och politiker i kommunen. Centerpartiet är kritiskt till sättet man angriper köttet och matkulturen i miljöarbetet.

Smålandsposten 12 september

”Många fördelar med mer vegetarisk mat”

Vår motion syftar till att vegetarisk mat ska vara standard vid kommunens möten och konferenser. Det betyder att huvudalternativet är vegetariskt men att den som vill äta kött kan beställa det, skriver Vänsterpartiet.

Smålandsposten 16 september

”En matpolitik för både klimatet och köttet”

Vi ser också att det är en fördel med minskad köttkonsumtion, men det är upp till konsumenten att göra medvetna val, skriver en grupp centerpartister i ett svar.

Smålandsposten 23 september

”Miljöregler för avlopp bör tolkas mer balanserat”

Det behövs nya allmänna råd när det gäller enskilda avlopp och en mer balanserad rättspraxis ute i kommunerna, skriver Peter Ridderstolpe i en slutreplik.

Svenska Dagbladet 16 september

”Djur i Europa ska slaktas humant”

Det är dags att sluta tortera djur i religionens namn. Att äta kött är ingen mänsklig rättighet: om man inte tycker om slaktmetoderna kan man vara vegetarian, skriver Martina Jarminder i en ledare.

Skånska Dagbladet 16 september

Relaterade artiklar

Läs mer om

Till toppen