Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Debatt 2 oktober 2018

”Sverigedemokraterna det enda landsbygdsvänliga partiet”

”Sverigedemokraterna anklagas för den politik som det faktiskt är vänsterregeringen som står för”, skriver SD:s Tomas Brandberg i en debattreplik.

Det här är en debattartikel. Skribenten svarar själv för sina åsikter och slutsatser.

 Sverigedemokraterna anklagas för den politik som det faktiskt är vänsterregeringen som står för”, skriver SD:s Tomas Brandberg i en debattreplik.
Sverigedemokraterna anklagas för den politik som det faktiskt är vänsterregeringen som står för”, skriver SD:s Tomas Brandberg i en debattreplik. FOTO: Mostphotos

Skribenten Knut Svensson uttrycker på Land Lantbruk Debatt sin besvikelse över att landsbygdsbor röstar på Sverigedemokraterna.

Argumentationen känns delvis igen och handlar om ”lika värde” och ”inget demokratiskt parti”. Detta är väldigt slitna och andefattiga argument. Sverigedemokraterna har sedan sin tillblivelse helt och fullt stått bakom den demokratiska processen. Vad ”lika värde” konkret handlar om vet ingen, mer än att man tar ställning emot Sverigedemokraterna.

Sedan blir det konstigt på riktigt. Svensson anklagar Sverigedemokraterna för den politik som vänsterregeringen står för; kilometerskatt, höga skatter på drivmedel, inskränkningar i äganderätten och så vidare. Svensson är välkommen att kontakta mig så ska jag visa hur vi med all önskvärd tydlighet tar avstånd från alla dessa punkter.

Dessutom har vi i Sverigedemokraterna konsekvent agerat för att Alliansen ska ta sitt förnuft till fånga och sätta sig ned vid förhandlingsbordet. Det är knappast Sverigedemokraternas ansvar att Alliansens företrädare genom Decemberöverenskommelsen skänkte bort makten till Stefan Löfven och Miljöpartiet under en hel mandatperiod.

I synnerhet Annie Lööf förefaller nu vilja ge Socialdemokraterna fortsatt inflytande.

Dessbättre har många av Sveriges landsbygdsbor insett just detta och stödjer istället Sverigedemokraterna, det enda landsbygdsvänliga partiet. Vi kommer, med det mandat vi har, att med stor frenesi driva landsbygdens intressen.

Tomas Brandberg (SD),

Teknologie doktor Bioteknik

LÄS MER: ”SD:s väljare omedvetna om följderna för landsbygden”

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen