Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Debatt 31 mars 2019

”Trött på att betraktas som brottsling”

Vem ska se till att stadsbefolkningen blir mätt när jordbruket utarmas och åkermarken asfalteras, undrar debattören.

Det här är en debattartikel. Skribenten svarar själv för sina åsikter och slutsatser.

 Debattören Kerstin Herbertsson funderar på att ägna sig åt lite civil olydnad för att rädda den värdefulla åkermarken i Blekinge.
Debattören Kerstin Herbertsson funderar på att ägna sig åt lite civil olydnad för att rädda den värdefulla åkermarken i Blekinge. FOTO: Istock

Kör förbi Ramdala och som vanligt går blickarna mot alla plakaten på åkrarna som vittnar om att denna bördiga jord snart ska läggas under asfalt och betong, och vad följderna kommer att bli av detta.

Eftersom det inte verkar ges några grövre straff för civil olydnad så kanske det är läge att sätta sig mitt på vägen med en skylt som talar om att jag verkligen inte vill ha någon tvåfilad motorväg på denna fina åkermark, som i alla tider försett oss människor med mat. Så gör de ju utanför slakterierna, så varför inte på hotad åkermark?

När man med ett väldigt lågt straff även kan stoppa ett helt flygplan för att rädda en brottsling som blivit utlämnad, så borde väl jag gå helt fri om jag stoppar ett charterplan till någon semesterort, då mitt syfte är att rädda miljön. Den tanken måtte väl vara fin och värd att kämpa för? Att det kostar flygbolagen många 100 000 kronor är ju inte mitt problem. De får väl helt enkelt skylla sig själva, eller?

Självklart utgår jag ifrån att även jag blir hyllad som hjälte för mina insatser för miljön. Vem vet, kanske jag till och med blir nominerad till Nobels fredspris för alla mina fina insatser. Jag menar nu förstås inte för faktiska handlingar utan för mitt ”tyckande” i saken.

Ja, ni hör själva hur löjligt det låter, men det är vardagsmat i det nya ”moderna” Sverige, landet som alla våra grannländer rynkar på pannan åt och förbereder skärpning av gränskontrollerna.

Nej, jag är varken feminist eller rasist, men jag är väldigt trött på att bli betraktad som en brottsling bara för att jag har min försörjning av modernäringen. Trött på att få skit för att vi bönder förser svenska folket med förstklassiga livsmedel. Trött på att våra kor blir anklagade för att orsaka jordens undergång, samtidigt som många människor med dessa åsikter åker till Thailand och på det viset importerar multiresistenta bakterier som vi i Sverige, tack vare långsiktigt ansvarsfull animalieproduktion, har hållit borta från inhemska livsmedel.

Eftersom jordbruket utarmas, rovdjuren fredas och landsbygden avfolkas, så finns ju inte mer mat än vad som räcker till folket på landsbygden. Vem ska då se till att folket i städerna kan äta sig mätta?

Kerstin Herbertsson,

Jämjö

LÄS MER: ”Finns ingen logik i protester mot kosläpp”LÄS MER: Arla polisanmäler aktivistuppmaning om kosläpp på Facebook

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen