Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Debatt 24 februari 2021

"Tröttsamt försvara modern mjölkproduktion"

Varför ska alla som inte är insatta i modern, svensk mjölkproduktion ha så mycket synpunkter på den? Det undrar mjölkbonden Per Andersson.

Det här är en debattartikel. Skribenten svarar själv för sina åsikter och slutsatser.

 Vi mjölkbönder investerar i bra djurvälfärd 365 dagar om året, skriver Per Andersson.
Vi mjölkbönder investerar i bra djurvälfärd 365 dagar om året, skriver Per Andersson. FOTO: Per Andersson

Det är många som hela tiden vill ge sig på oss mjölkbönder i media och tala om vad vi ska göra när det gäller betesfrågan. Förtroendevalda, tjänstemän, journalister, politiker, forskare, andra bönder och så vidare kan ansvarslöst klaga på oss som vill ha en förändring. Detta samtidigt som de inte är insatta i djurvälfärdsfrågorna eller den växande mejerimarknaden.

Varför ska de ge sig på oss som vill investera i en bra djurvälfärd 365 dagar om året? Varför har tidningarna alltid betande kor i bakgrunden när det handlar om mjölkproduktion? Vet man inte hur svensk mjölk produceras?

Det är tröttsamt och tråkigt att ständigt behöva försvara modern mjölkproduktion. Det är ett konstigt samhälle vi har skapat när man kan komma undan med tyckande och tro istället för fakta och kunskap.

Så alla ni som inte är berörda av betesfrågan; sluta motarbeta och ifrågasätta LRFs stämmobeslut. Bättre vore att ni önskade lycka till åt dem som vill fortsätta investera i mjölkproduktion, eftersom alla mjölkbönder behövs.

Per Andersson, Äspetorp

LÄS MER: Kornas rätt till sommarbeteLÄS MER: Dags att skrota arvet efter Astrid LindgrenLÄS MER: ”Mjölkbönder, lär er av äggbranschen”

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen