Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Debatt 23 augusti

”Vi ska vara stolta över våra svenska bönder”

Vad skriver andra medier om de gröna näringarna? Land Lantbruk har gjort ett svep över vad som skrivs på debatt- och ledarplats.

Det här är en debattartikel. Skribenten svarar själv för sina åsikter och slutsatser.

 Visa tacksamhet mot svenska lantbrukare, skriver Ebba Bucht Thor (KD).
Visa tacksamhet mot svenska lantbrukare, skriver Ebba Bucht Thor (KD). FOTO: Istock

”Vi ska vara stolta över våra svenska bönder”

Vi behöver inte bondeskam, utan bondestolthet! Vi ska inte skambelägga en hel yrkeskår utan tvärtom vara tacksamma för våra bönder, skriver KD:s partiledare Ebba Busch Thor och landsbygdspolitiske talespersonen Magnus Oscarsson.

Aftonbladet 17 augusti

”Vill du rädda planeten? Ät mer kött, inte mindre”

Om studenterna och personalen på Goldsmiths University verkligen vill hjälp miljön borde de avsluta sin bojkott av kött inom universitetsområdet.

The Telegraph 14 augusti

”Prata om bönder som klimathjältar”

IPCCs nya rapport om jord- och skogsbruk har väckt starka reaktioner. Tyvärr målas svenskt jordbruk ut som en klimatbov i nyhetsrapporteringen, skriver Marcus Åsling i en ledare.

Östersunds-Posten 14 augusti

”Räkna både intäkter och utsläpp i klimatdebatten”

I framtiden kanske det just är jordbrukets kolinbindning som kan möjliggöra de klimatneutrala flyg- och bilresorna som Sverige har på önskelistan, skriver Södertälje ortsförbund i en debattartikel.

Dagens Samhälle 12 augusti

”Sluta förneka problemen, LRF”

FNs senaste klimatrapport ger tydliga signaler. Nu behöver bönderna hjälp att gå över till ett mer hållbart jordbruk för vi ska nå klimatmålen, skriver Dan Eklund, Animal Save Skaraborg i en debattartikel.

Skövde Nyheter 13 augusti

”Diskriminera inte den vanliga maten”

Det är orimligt att kommuner i sina upphandlingsregler ställer högre krav på livsmedel än vad svensk lag gör, tycker Ystads Allehanda i sin ledare.

Ystads Allehanda 12 augusti

”Hållbart jordbruk”

Jord- och skogsbruk är viktiga näringar för att minska klimathotet. Men eftersom det handlar om saker som ligger nära människor blir debatten lätt polariserad, skriver Katharina Erlingsson.

Norra Skåne 12 augusti

”Marknaden fixar biffen”

Det köttfria ”köttet” visar marknadsekonomins styrka. Försäljningsdata från Svensk Dagligvaruhandel visar hur konsumtionen av olika köttsubstitut rusar, skriver UNT i en ledare.

Upsala Nya Tidning 4 augusti

Relaterade artiklar

Till toppen