Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Debatt 29 oktober 2017

"Viltet kommer att bli lantbrukets död"

Viltet kommer att lägga ner svenskt jordbruk. Först i svagare bygder men sedan sprider sig nedläggningen till bättre och bättre områden. Det skriver Per Andersson i ett debattinlägg.

Det här är en debattartikel. Skribenten svarar själv för sina åsikter och slutsatser.

En del står långt fram i kön, andra längre bak, men alla är i samma kö. För det finns inget som tyder på en avtagande tillväxt av gris- eller hjortstammarna, eller att jägarnas intresse av att utfodra skulle minska.

LRF har drivit en viltpolitik som lett till detta. Endast kosmetiska utfall har förekommit från LRF, politiker eller myndigheter och alla utan större intresse av att vända utvecklingen. Ofta har man velat skjuta frågan ifrån sig genom att säga att viltfrågan ska skötas lokalt av jägare och markägare. Vilket alla som lever i verkligheten förstår inte är möjligt.

Etablissemanget i Stockholm har tydligt visat att man är mer intresserade av jägarföreningarna än lantbrukarna som producerar mat. Min fråga till alla berörda är: Hur går detta ihop med den av LRF och alla politiker så hyllade livsmedelsstrategin?

Per Andersson

Stjärnhov

Relaterade artiklar

Läs mer om

Till toppen