Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Ekonomi 6 maj 2019

183 sägs upp från HK Scan

Köttkoncernen HK Scan minskar antalet tjänstemän med 183. I Sverige görs en neddragning med 69 tjänster.

 HK Scan sparar in.
HK Scan sparar in. FOTO: Göran Berglund

Krisdrabbade HK Scan arbetar med ett omfattande besparingsprogram. I februari i år inleddes förhandlingar för tjänstemän och ledning i samtliga länder där bolaget är verksamt – Finland, Sverige, Danmark, Baltikum och Polen.

Förhandlingarna avslutade

I början av april meddelade HK Scan att antalet tjänstemän i Finland minskas med 74. Enligt ett pressmeddelande i dag, måndag, är förhandlingarna nu avslutade i samtliga länder.

Sammantaget minskar bolaget antalet anställda med 183. I den svenska delen reduceras personalstyrkan alltså med 69 tjänster. Neddragningen ska ske genom uppsägningar och pensionsavgångar.

Sparar 10 miljoner euro

HK Scan bedömer att åtgärden kommer att innebära en årlig besparing på koncernnivå om 10 miljoner euro. Den fulla effekten av neddragningen väntas dröja till början av 2020.

HK Scans VD, Tero Hemmilä, säger i en kommentar att inriktningen är att stärka bolagets ekonomiska situation. Roller och ansvar i organisationen ska klargöras och konkurrenskraften avseende kostnader ska stärkas.

På onsdag presenterar HK Scan rapporten för utvecklingen under första kvartalet 2019.

LÄS MER: HK Scan drar ned i Finland

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen