Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Ekonomi 6 december 2017

34-åring ny ordförande i Falköpings Mejeri

FALKÖPING.

Det blir Claes Arnesson som tar över ordförandeskapet i Falköpings Mejeri efter Ulf Claesson. Han utlovar fortsatta investeringar i mejerierna och satsningar på marknadssidan.

 Ulf Claesson, till vänster, avtackades under onsdagen på Falköpings Mejeris stämma efter 16 år som ordförande. Han efterträds av Claes Arnesson.
Ulf Claesson, till vänster, avtackades under onsdagen på Falköpings Mejeris stämma efter 16 år som ordförande. Han efterträds av Claes Arnesson. FOTO: Göran Berglund

Claes Arnesson är mjölkbonde som tillsammans med sin bror Jonas driver gård med 70 kor och en robot i Luttra precis utanför Falköping och blev invald i Falköpings Mejeris styrelse 2012. Han är vice ordförande sedan 2015 och sitter även i styrelsen för dotterbolaget Grådö Mejeri AB.

– Ulf lämnar ett stort tomrum efter sig men nu är det vår tur att sätta vår prägel på styrelsens arbete. Han har också drillat mig så gott han kunnat. Nu tar det nog några månader innan vi hinner i fatt och hittar våra arbetsformer, säger Claes Arnesson.

Han ser fortsatta investeringar i och underhåll av mejerierna i Falköping och i Grådö som en av de viktigaste uppgifterna för styrelsen samt att ytterligare lyfta mejeriets varumärken.

– Vi ska även få in våra Grådöleverantörer som ägare i vår förening. Vi uppfattar att det finns ett stort intresse och med dem som ägare stärks vår tillgång till råvaran, säger Claes Arnesson.

Beslutet att öppna för medlemskap fattades av styrelsen redan innan onsdagens stämma och hur det ska gå till och när det kan ske är en fråga som man kommer att arbeta med kommande år. Det finns i dagsläget 50 kontraktsleverantörer till Grådö.

Till vice ordförande utsågs Sture Gustafsson. Övriga ledamöter är Jonas Karlsson, Stefan Lennartsson, Lennart Bogren, Sofia Broo och Anders Badh. Till suppleant valdes Christian Oskarsson.

Förutom Ulf Claesson, som lämnade styrelsen efter 21 år varav 16 år som ordförande, avtackades även Maria Eliasson efter 17 år i styrelsen.

LÄS MER: Avgår efter 16 år som mejeriordförande

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen