Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Ekonomi 30 maj 2018

Arla minskar sin personal med 350 anställda

Arla meddelade under tisdagen att de kommer att minska sin personalstyrka med 350 anställda som en del av det sparpaket det tidigare presenterat. I Sverige berörs 40 anställda.

FOTO: Istock

Det var i april som Arla meddelade att de ska spara 400 miljoner euro fram till år 2020. Nu meddelar man att sparpaktet innebär en minskning av personalstyrkan med totalt 350 anställda.

Mål om mer konkurrenskraft

– Vi vill nå vårt mål om att bygga ett starkare, mer konkurrenskraftigt Arla, som bättre bistår våra kunder och konsumenter och som skapar högre avkastning för våra ägare och får oss att fatta tuffa beslut. Ett av målen med omformningen av kooperativet Arla är att kunna höja ersättningen till våra ägare, mjölkbönder runt om i Europa, säger Peder Tuborgh, koncernchef för Arla Foods, i ett pressmeddelande.

40 tjänster berörs i Sverige

Flest tjänster berörs vid huvudkontoret i Danmark där 195 tjänster ska bort. Men omkring 40 tjänster kommer att beröras i Sverige. I dagsläget kan man inte säga exakt hur många personer som blir övertaliga i den svenska verksamheten. I Storbritannien kan 154 tjänster komma att försvinna då man planerar att lägga ner viss produktion och mindre packanläggningarna för att flytta dem till större anläggningar.

– Det är aldrig enkelt att säga hejdå till värdefulla kolleger, särskilt inte under de här omständigheterna, och jag vill tacka dem som lämnar oss för deras bidrag till Arla Foods. Jag önskar dem all lycka till i framtiden, säger Peder Tuborgh.

LÄS OCKSÅ: Han blir ny ordförande för ArlaLÄS MER: Arla växer med 800 miljoner i Sverige

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen