Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Ekonomi 23 november 2018

Arla sänker mjölkpriset i december

Arla sänker avräkningspriset på mjölk med 9,9 öre i december. Det nya mjölkpriset blir 347,5 öre per kilo.

 Det är helt enkelt tillgång och efterfrågan som styr, säger Ulrika Gyllenvik, ansvarig för ägarkommunikation på Arla, angående sänkningen av mjölkpriset som börjar gälla 1 december.
Det är helt enkelt tillgång och efterfrågan som styr, säger Ulrika Gyllenvik, ansvarig för ägarkommunikation på Arla, angående sänkningen av mjölkpriset som börjar gälla 1 december. FOTO: Ann Lindén

– Torkan har påverkat mjölkvolymerna i Europa som är mindre än väntat. De globala volymerna växte tvärtom med 1-2 procent under det senaste året. Det är helt enkelt tillgång och efterfrågan som styr, säger Ulrika Gyllenvik, ansvarig för ägarkommunikation på Arla.

Försvagad ostmarknad

Ett stort utbud av helmjölkspulver och en försvagad ostmarknad har också påverkat priserna negativt, skriver Arla i ett pressmeddelande.

För ekomjölken är avräkningspriset, även kallat a contopriset, oförändrat. Det ligger närmast det löpande pris som Arlabönderna får under året och som meddelas varje månad.

Arla räknar med att mjölkpriset ska fortsätta sjunka de närmaste månaderna.

LÄS MER: Stort prisfall på senaste Global Dairy Trade-auktionenLÄS MER: LRF Premium – Björn Folkesson: ”Räkna med sänkt mjölkpris”

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen