Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Ekonomi 5 april

Expansion och förlust för Paradiset

Den ekologiska butikskedjan Paradiset i Stockholm öppnar fler butiker men förlorade under 2018 cirka 40 miljoner kronor, enligt tidningen Market.

 Butikskedjan Paradiset går med förlust.
Butikskedjan Paradiset går med förlust. FOTO: Ann Lindén

Paradisets totala nettoomsättning steg med cirka 27 procent till omkring 115 miljoner kronor under räkenskapsåret som slutade i augusti 2018.

Försämrat resultat

Det samlade rörelseresultatet försämrades med 12 miljoner kronor till cirka -40 miljoner kronor, visar Markets genomgång.

Paradiset bedriver e-handel och öppnade nyligen en butik i NK-varuhuset i Stockholm. Under våren ska de tre fysiska butikerna kompletteras med en fjärde butik i Täby centrum.

Nyemission

Som Land Lantbruk har rapporterat tidigare genomförde Paradiset under 2017 en investeringsrunda för allmänheten med erbjudande om att bli delägare. Rundan gav cirka 20 miljoner kronor. I maj i fjol påbörjades en andra runda.

Lovar bättring

Företagets grundare och VD, Johannes Cullberg, säger till Market att Paradiset är en långsiktig satsning och att förlusten i fjol är enligt planen. Han utlovar vidare att kraftigt förbättrat resultat innevarande verksamhetsår.

LÄS MER: Fick 5 000 nya delägare

Relaterade artiklar

Läs mer om

Land Lantbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Till toppen